Άνοιξαν υπό προϋποθέσεις, οι παιδικές χαρές σ΄όλη τη χώρα

Παράταση μέχρι 16/04/2021 Αξιολόγησης Προσωπικού
12 Απριλίου 2021
ΠΟΕ-ΟΤΑ: Οι σχολικές καθαρίστριες και οι σχολικοί φύλακες να ενταχθούν άμεσα στα επαναλαμβανόμενα self test
12 Απριλίου 2021
Show all

Άνοιξαν υπό προϋποθέσεις, οι παιδικές χαρές σ΄όλη τη χώρα

Σε λειτουργία παραμένουν εκ νέου οι παιδικές χαρές και με την νεώτερη ΚΥΑ της 10ης Απριλίου. Ειδικότερα στην από 10 Απριλίου ΚΥΑ (Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 22439) που αφορά στα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊου, ορίζεται ότι λειτουργούν οι παιδικές χαρές υπό προϋποθέσεις.

Την Παρασκευή 9 Απριλίου ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας έστειλε επιστολή στους «Δημάρχους όλης της Χώρας», με την οποία τους ενημερώνει ότι με παραπάνω ΚΥΑ της 22ης Μαρτίου τέθηκαν εκ νέου σε λειτουργία οι παιδικές χαρές, «εφόσον πληρούν τις γενικές προϋποθέσεις καταλληλότητας και ασφαλούς λειτουργίας, βάσει της κείμενης νομοθεσίας», και καλεί τους δημάρχους να μεριμνήσουν «ώστε οι παιδικές χαρές στον Δήμο σας να είναι ανοικτές και να λειτουργούν εύρυθμα και με ασφάλειας”.

Συγκεκριμένα, όπως ορίζεται στην ΚΥΑ, σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί αυξημένου ή πολύ αυξημένου κινδύνου επιτρέπεται η παραμονή σε παιδικές χαρές, οι επισκέψεις ομάδων έως τριών ατόμων, ή οικογενειών και με αναλογία ενός ατόμου ανά 10 τ.μ.