Άρτα: Σοβαρά μειονεκτήματα έδειξε η μελέτη κατασκευής Επιχειρηματικού Πάρκου στην θέση Κριεκούκια Αμμοτόπου

Σύγχρονος ηλεκτρονικός εξοπλισμός στα σχολεία του Παλαιού Φαλήρου
10 Δεκεμβρίου 2021
Ημερίδα για την Ανακύκλωση διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου
10 Δεκεμβρίου 2021
Show all

Άρτα: Σοβαρά μειονεκτήματα έδειξε η μελέτη κατασκευής Επιχειρηματικού Πάρκου στην θέση Κριεκούκια Αμμοτόπου

Η κατασκευή του Επιχειρηματικού Πάρκου στην Άρτα, έργο που αποτελεί αίτημα 40 και πλέον ετών της Αρτινής κοινωνίας, σύμφωνα με το Δήμο, ήταν ένα από τα κυριότερα θέματα που απασχόλησε το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της σύνταξης του φακέλου σκοπιμότητας-βιωσιμότητας κατασκευής του Επιχειρηματικού Πάρκου Άρτας, που αποτυπώθηκαν και παρουσίασαν στον Δήμο στην σχετική τους έκθεση οι μελετητές, έδειξαν ότι η περιοχή παρουσιάζει αρκετά μειονεκτήματα (λόγω μεγάλης κλίσης, μικρής έκτασης ανάπτυξης και παρεμβολές ιδιωτικών εκτάσεων) κατά πόσο δηλαδή η προτεινόμενη θέση είναι η πλέον κατάλληλη για τη χωροθέτηση του Πάρκου».

Η μελέτη είχε στόχο να καταδειχθεί η καταλληλότητα της προτεινόμενης δημοτικής θέσης στην περιοχή Κριεκούκια Αμμοτόπου, που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Αρταίων (με την υπ’ αρίθμ 156/2016/18-4-2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου).

Το Επιχειρηματικό Πάρκο θα διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές (βιολογικό καθαρισμό, δίκτυο ύδρευσης, ηλεκτροφωτισμού, πράσινο κ.α.) σεβόμενο το περιβάλλον και την Τοπική Κοινωνία της περιοχής που θα χωροθετηθεί.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης η Δημοτική αρχή εισηγήθηκε και με αφορμή την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου Αρταίων, να προχωρήσουν σε μελέτη που αφορά συγκριτική αξιολόγηση περιοχών με σκοπό την επιλογή βέλτιστης θέσης χωροθέτησης του ΕΠ Άρτας.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αρταίων Χ. Τσιρογιάννης θέλοντας να ενημερώσει το Σώμα:
«Έχουμε στα χέρια μια μελέτη η οποία μας λέει ότι η περιοχή Κριεκούκια παρουσιάζει σοβαρά μειονεκτήματα και τι λέμε; να προχωρήσουμε σε μια συγκριτική μελέτη να εξετάσουμε και άλλες περιοχές, να πάμε να τις δούμε και όλοι μαζί να αποφασίσουμε τι θέλουμε για τον τόπο μας. Η μελέτη για τα Κριεκούκια και οι εναλλακτικές προτάσεις θα παρουσιαστούν σε ειδική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Άρτας. Εάν ο επιχειρηματικός κόσμος, το Επιμελητήριο Άρτας, εμμένουν παρόλο τα προβλήματα που έδειξαν οι μελέτες, για τα Κριεκούκια, ο Δήμος Αρταίων θα είναι δίπλα σε όποια απόφαση και αν παρθεί».

Ενώ ο κ. Τσιρογιάννης συμπλήρωσε: «Η ανάπτυξη του Επιχειρηματικού Πάρκου στο Νομό Άρτας αποτελεί ένα διαχρονικό αίτημα της τοπικής επιχειρηματικότητας και της τοπικής κοινωνίας, διότι παρέχει ένα ευνοϊκό, ελκυστικό περιβάλλον ανάπτυξης για τις επιχειρήσεις μας αλλά και την προσέλκυση νέων. Ήταν μια δέσμευσή μας, την οποία δεν έχουμε αφήσει πίσω μας. Τα οφέλη από την δημιουργία του Πάρκου σε μια σωστή θέση, δίπλα σε κεντρικό οδικό άξονα είναι πολλαπλά, καθώς προωθείται και στηρίζεται η τοπική επιχειρηματικότητα, βελτιώνεται η ανταγωνιστικότητα των εγκατεστημένων επιχειρήσεων, τονώνεται σημαντικά η τοπική οικονομία, και δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας για τους κατοίκους που θα χωροθετηθεί το Επιχειρηματικό Πάρκο».