Άρτα: Συστήματα τηλεμετρίας στα δίκτυα ύδρευσης Δημοτικών Ενοτήτων

Έντεκα νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες στον Δήμο Καλαμάτας
9 Δεκεμβρίου 2020
Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης: Ελάτε να στολίσουμε το δένδρο της αγάπης
9 Δεκεμβρίου 2020
Show all

Άρτα: Συστήματα τηλεμετρίας στα δίκτυα ύδρευσης Δημοτικών Ενοτήτων

Στην εγκατάσταση συστημάτων τηλεμετρίας, αυτοματισμών και ηλεκτρονικού συστήματος εντοπισμού και ελέγχου διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης των Δ.Ε. Αμβρακικού, Βλαχερνών και Φιλοθέης του Δήμου Αρταίων, προχώρα η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρτας (Δ.Ε.ΥΑ.Α) ύστερα από την υπογραφή της σύμβασης από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ και Δήμαρχο Αρταίων, Χρήστο Τσιρογιάννη, με τον ανάδοχο του έργου.

Το νέο σύστημα τηλεμετρίας έρχεται να συμπληρώσει το υφιστάμενο που αφορά τον Καποδιστριακό Δήμο Αρταίων (πόλη της Άρτας και Δ.Δ. Κωστακιών, Κεραματών και Λιμίνης), με τον συνολικό προϋπολογισμό του έργου ανέρχεται σε 1.726.086,20 ευρώ, το οποίο είναι χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ».

Με τα συστήματα τηλεμετρίας είναι εύκολος ο εντοπισμός και περιορισμός των διαρροών που οφείλονται σε βλάβες ή σε μακροχρόνιες μη ανιχνεύσιμες μικρής έντασης διαρροές. Ταυτόχρονα, υπάρχει αυτοματοποιημένος τρόπος ελέγχου και ρύθμισης της ποιότητας του παρεχόμενου ύδατος.

Μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιηθούν οι εξής εργασίες:

Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία σαράντα (40) Τοπικών Σταθμών ελέγχου για την παρακολούθηση, τον τηλεέλεγχο και τον τηλεχειρισμό λειτουργικά κρίσιμων παραμέτρων (παροχή, πίεση, στάθμη, ποιοτικά χαρακτηριστικά), σε γεωτρήσεις, δεξαμενές, υδρομαστεύσεις, αντλιοστάσια και φρεάτια των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Αρταίων.
Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία Κεντρικού Σταθμού Έλεγχου (Κ.Σ.Ε), στον οποίο θα πραγματοποιείται η συγκέντρωση και επεξεργασία του συνόλου των δεδομένων από τους Τοπικούς Σταθμούς Ελέγχου, ώστε να επιτυγχάνεται αποτελεσματικά ο τηλεέλεγχος και ο τηλεχειρισμός του δικτύου ύδρευσης.
Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία Φορητού Σταθμού (ΦΣΕ) τύπου laptop για την συνολική εποπτεία του δικτύου
Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος ασύρματης επικοινωνίας GPRS (3G/4G) μεταξύ των Σταθμών
Εγκατάσταση και διασύνδεση των οργάνων ποιοτικού ελέγχου του νερού κ.α
«Με το έργο αυτό μπαίνει η διαχείριση του νερού σε μια νέα εποχή, σε ένα άλλο επίπεδο. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνουμε καλύτερη διαχείριση, ενώ θα μπορούμε να παρακολουθούμε σε πραγματικό χρόνο που εντοπίζεται το πρόβλημα. Πρόκειται, για ένα ακόμη σημαντικό έργο της ΔΕΥΑΑ, ένα έργο ζωτικής σημασίας για τον Δήμο μας. Ουσιαστικά με τα έργο αυτό θα έχουμε τον έλεγχο των δεξαμενών και γενικότερα την διαχείριση του δικτύου, έτσι ώστε να δίνουμε άμεσες λύσεις εκεί που χρειάζεται. Εντοπίζουμε δηλαδή εγκαίρως διαρροές και βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης και επεμβαίνουμε άμεσα για την αποκατάστασή τους, βελτιώνοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες. Η τηλεμετρία στο δίκτυο ύδρευσης της Δ.Ε. Ξηροβουνίου που απομένει, θα υποβληθεί προς χρηματοδότηση από την Δ.Ε.Υ.Α.Α. στο πρόγραμμα ‘’Αντώνης Τρίτσης’’ τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο δήμαρχος Χ. Τσιρογιάννης.