Έγκριση 500.000 ευρώ για αγροτική οδοποιία στον Δήμο Αποκορώνου

Ξεκινούν τα έργα για τη διαμόρφωση ελεύθερων δημοτικών πάρκινγκ στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης
26 Αυγούστου 2022
143.083 δωρεάν ιατρικές πράξεις στα Δημοτικά Ιατρεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών το τελευταίο εξάμηνο
26 Αυγούστου 2022
Show all

Έγκριση 500.000 ευρώ για αγροτική οδοποιία στον Δήμο Αποκορώνου

Εγκρίθηκε η ολοκληρωμένη πρόταση του Δήμου Αποκορώνου που υποβλήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, – Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Παρεμβάσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, για τη βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη σε Δημοτικές Ενότητες του.
Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, το όλο έργο περιλαμβάνει τη βελτίωση και ασφαλτόστρωση του καταστρώματος οκτώ (8) αγροτικών οδών συνολικού μήκους 5.284 μέτρων, που εξυπηρετούν γεωργικές καλλιέργειες.
Σκοπιμότητα του έργου είναι η επίτευξη των επόμενων στόχων :
Διατήρηση και βελτίωση των συνθηκών πρωτογενούς παραγωγής σε μια κα τ’ εξοχήν αγροτική περιοχή που προσδιορίζεται από δενδρώδεις καλλιέργειες.
Στήριξη της ανάπτυξης στον συνδυασμό παραλιακού και ορεινού τουρισμού – αγροτουρισμού με τη διευκόλυνση της παραγωγής και τη διακίνηση αγροτικών προϊόντων, βελτιώνεται το εισόδημα του ντόπιου παραγωγού και δημιουργούνται θετικές προϋποθέσεις διάθεσης των τοπικών προϊόντων σε τουριστικές και αγροτουριστικές μονάδες της περιοχής.
Αναβάθμιση του ανθρώπινου στοιχείου και η εκμετάλλευση του λεγόμενου «συγκριτικού πλεονεκτήματος της υπανάπτυξης», με την προστασία του οικοσυστήματος και τη στήριξη της ανάπτυξης σε μικροπρόθεσμα βιώσιμες επιλογές (ανάπτυξη διαρκής και αυτοσυντηρούμενη) οδηγεί στη βελτιστοποίηση των συνθηκών εκμετάλλευσης του γεωργικού χώρου και οδηγεί σε αποφυγή συνεχούς επέκτασης αυτού από φαινόμενα υπολειτουργίας υφιστάμενων υποδομών.
Ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των κατοίκων για την ανάγκη διαφύλαξης, προστασίας και ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος μέσα από σημαντικές διευκολύνσεις πρόσβασης αποκλειστικά στα σημεία που δημιουργούν εισόδημα προς αυτούς στην περιοχή με σύγχρονη αποφυγή της περαιτέρω επέκτασης των υποδομών σε βάρος του τοπίου.
Συγκράτηση του πληθυσμού στην ευρύτερη περιοχή και η δημιουργία καλύτερου κλίματος επενδύσεων στον πρωτογενή τομέα.
Βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας και τη μείωση φθορών των κινούμενων οχημάτων.
“Το έργο θα βελτιώσει την καθημερινότητα των κατοίκων και κυρίως των αγροτών, προσφέροντας ευκολότερη πρόσβαση στα αγροτεμάχιά τους. Συνεχίζουμε την προσπάθεια και διεκδικούμε, εκμεταλευόμενοι την πλειοψηφία των προσκλήσεων στήριξης και χρηματοδότησης, δήλωσε ο Χαράλαμπος Κουκιανάκης εκφράζοντας την ικανοποίησή του.