Έδεσσα: Έρχονται και κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα στην πόλη

Καρδίτσα: Ξεκινά άμεσα το έργο κατασκευής πεζοδρομίων στην πόλη
7 Αυγούστου 2023
Ανοικτή Διαβούλευση για τη νέα Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Αλεξανδρούπολης
7 Αυγούστου 2023
Show all

Έδεσσα: Έρχονται και κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα στην πόλη

Έδεσσα: Έρχονται και κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα στην πόλη

Στην προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος ηλεκτρικών κοινόχρηστων ποδηλάτων, προϋπολογισμού 247.980,16€, προχωρά ο Δήμος Έδεσσας, με τον σχετικό διαγωνισμό να βρίσκεται σε εξέλιξη. Το έργο έχει ενταχθεί στο Ε.Π «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Στόχος του Δήμου είναι η βελτίωση και επέκταση του υφιστάμενου δικτύου κοινόχρηστων ποδηλάτων, το οποίο λειτουργεί με επιτυχία τα τελευταία τρία περίπου χρόνια, χωρίς κόστος για κατοίκους και επισκέπτες, στους ειδικά διαμορφωμένους σταθμούς ποδηλάτων στην περιοχή των Καταρρακτών, τον πεζόδρομο, το Δημαρχείο και το Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα, όπως ενημερώνει, θα λειτουργούν παράλληλα με τα συμβατικά που υπάρχουν και θα είναι συμβατά με τους υφιστάμενους σταθμούς, μετά τις ανάλογες μετατροπές για υποδοχή συστήματος φόρτισης και αναβάθμιση του λογισμικού, ενώ θα δημιουργηθεί ένας ακόμα σταθμός.

«Η αξιοποίηση κάθε πιθανής δυνατότητας χρηματοδότησης για τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών είναι ο βασικός στόχος του Δήμου Έδεσσας. Αυτή τη στιγμή υλοποιούμε ένα πλέγμα έργων και δράσεων, που συνδέονται και αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους έτσι ώστε να επιτυγχάνονται πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα», δήλωσε ο δήμαρχος Έδεσσας, Γιάννης Μουράτογλου, για να προσθέσει ότι:

«Εκτός από την υλοποίηση των έργων που έχουμε εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή τους, υπάρχει σχεδιασμός για διεκδίκηση νέων σημαντικών έργων που θα αναμορφώσουν όχι μόνο την πόλη, αλλά όλο το Δήμο Έδεσσας. Αυτόν τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό θα καταθέσουμε στους πολίτες και μέσα από μία διαδικασία ανοιχτού διαλόγου και διαβούλευσης θα επιδιώξουμε να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον του τόπου μας»