Έκλεισαν δύο σχολικές δομές του δήμου Μεταμόρφωσης λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού

Υπηρεσίες Συμβουλευτικής Υποστήριξης στον Δήμο Ευρώτα
2 Νοεμβρίου 2020
Περιφέρεια Αττικής: 6,7 εκ. ευρώ για την προώθηση της επιχειρηματικότητας
2 Νοεμβρίου 2020
Show all

Έκλεισαν δύο σχολικές δομές του δήμου Μεταμόρφωσης λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού

Κλειστά για τις επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι δύο σχολικές δομές του δήμου Μεταμόρφωσης λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού.
Πρόκειται για τον 1ο Παιδικό Σταθμό και το 1ο Γυμνάσιο της πόλης.
Στην σχετική ανακοίνωση του δήμου για τον παιδικό σταθμό σημειώνεται: “Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι λόγω εμφάνισης επιβεβαιωμένου κρούσματος στο οικογενειακό περιβάλλον παιδιού του τμήματος Φεγγαράκια, του 1ου Παιδικού Σταθμού του Δήμου μας, αναστέλλεται η λειτουργία του από 02/11/2020 έως και την 15/11/2020, σύμφωνα με οδηγίες της Παιδιάτρου του σταθμού και του ΕΟΔΥ, για αποφυγή μετάδοσης της νόσου.
Φυσικά θα πραγματοποιηθεί πλήρης απολύμανση του χώρου.”
Για το Πρώτο Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης εξέδωσε ανακοίνωση τος σχολείο στην οποία αναφέρεται: “Αγαπητοί γονείς, καλησπέρα σας και καλό μήνα. Σας ενημερώνουμε ότι λόγω εμφάνισης επιβεβαιωμένου κρούσματος covid-19 στο σχολείο μας αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του σχολείου από 1/11/20 έως 14/11/20 μετά από απόφαση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.”
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μεταμόρφωσης, κ. Δημήτρη Τσίκνα, μας ενημέρωσε πως ο δήμος προχωράει σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες και επιπλέον θα προχωρήσει στον καθαρισμό του εξωτερικού χώρου του παιδικού σταθμού με ειδικό υγρό για ακόμα μεγαλύτερη προστασία των παιδιών και των νηπιαγωγών όταν επιστρέψουν.