Έκτακτος κύκλος κινητικότητας για αποσπάσεις στον ΕΟΑΝ

Κ. Καλογράνης: Η ηγεσία της ΚΕΔΕ προτίμησε το κομματικό κοστούμι από το αυτοδιοικητικό
26 Μαρτίου 2022
Δ. Παπαστεργίου: Εντείνουμε τις προσπάθειες για επέκταση και στήριξη των Κοινωνικών Δομών για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας
28 Μαρτίου 2022
Show all

Έκτακτος κύκλος κινητικότητας για αποσπάσεις στον ΕΟΑΝ

Έκτακτο κύκλο κινητικότητας άνοιξε το υπουργείο Εσωτερικών, που αφορά στην κάλυψη 13 θέσεων. Ειδικότερα με εξαιρετικά επείγουσα ΕΓΚΥΚΛΙΟκαι κατόπιν αιτήματος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης ξεκινά έκτακτος κύκλος κινητικότητας για την πλήρωση θέσεων με απόσπαση προς κάλυψη προσωρινών αναγκών, σε εφαρμογή του άρθρου 31 του Ν.4873/2021.

Οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι, που έχουν δικαίωμα συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν αίτηση έως και 30 Μαρτίου 2022.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν καταρχήν οι υπάλληλοι με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, αλλά και μόνιμοι υπάλληλοι, καθώς αφορά σε απόσπαση, η οποία δεν προϋποθέτει την ύπαρξη κενής οργανικής θέσης.

Αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής Αιτήσεων, ισχύουν οι πάγιες διατάξεις του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας, αναφορικά με τη διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων των υποψηφίων Υπαλλήλων.

Ειδικά για τη συγκεκριμένη περίπτωση του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, το οικείο Διοικητικό Συμβούλιο ορίζει τριμελές όργανο αρμόδιο για την αξιολόγηση των υποψηφίων.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το άρθρο 31 του Ν. 4873/2021 η απόσπαση διαρκεί ένα έτος με δυνατότητα ισόχρονης ανανέωσης για μία φορά με πρωτοβουλία της υπηρεσίας και συναίνεση του υπαλλήλου.

Αναλυτικά ο πίνακας με τις διαθέσιμες θέσεις στη σχετική ΕΓΚΥΚΛΙΟ του υπουργείου Εσωτερικών