Έξυπνες Πόλεις: Πρόσκληση σε 17 δήμους, ύψους 90 εκ. ευρώ, για υποβολή προτάσεων και δράσεων

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ για τις νέες άδικες περικοπές στις συντάξεις
5 Ιανουαρίου 2022
Εγκρίθηκε το πρόγραμμα εκπόνησης Τοπικών Χωρικών Σχεδίων για όλη την Σαλαμίνα
5 Ιανουαρίου 2022
Show all

Έξυπνες Πόλεις: Πρόσκληση σε 17 δήμους, ύψους 90 εκ. ευρώ, για υποβολή προτάσεων και δράσεων

Ανακοινώθηκε από την «Κοινωνία της Πληροφορίας» η πρόσκληση υποβολής προτάσεων δράσεων έξυπνης πόλης των δήμων στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης «Έξυπνες Πόλεις» του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 90 εκ. ευρώ και απευθύνεται 16 δήμους πληθυσμού άνω των 100.000 κατοίκων και το δήμο Τρικκαίων ως πρότυπο “Έξυπνου Δήμου”.

Οι δήμοι καλούνται εντός του επόμενου διμήνου, συγκεκριμένα έως την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου στις 17.00, να υποβάλλουν στρατηγικό πλάνο για την μετατροπή τους σε “έξυπνες πόλεις”, σύμφωνα με τον Οδηγό Υποβολής Προτάσεων οδηγό υποβολής προτάσεων που τους απέστειλε η Κοινωνία της Πληροφορίας.

Στον οδηγό συμπεριλαμβάνεται ένα ευρύ πλέγμα “έξυπνων” δράσεων ανάλογα με τις προτεραιότητες και τις ανάγκες κάθε Δήμου σε νευραλγικούς τομείς της καθημερινότητας όπως: κινητικότητα, ασφάλεια, υγεία, ενέργεια, πολιτική προστασία και περιβάλλον, διαχείριση απορριμμάτων – υδάτινων πόρων, οικονομική ανάπτυξη και δόμηση, συμμετοχικότητα και συνδεσιμότητα.

Οι 17 Δήμοι είναι οι ακόλουθοι:

Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πατρέων, Ηρακλείου, Πειραιώς, Λαρισαίων, Βόλου, Περιστερίου, Ρόδου, Ιωαννίνων, Χανίων, Αχαρνών, Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Χαλκιδαίων, Κορδελιού – Ευόσμου, Καλλιθέας και Τρικκαίων. Η κατανομή των ποσών στον πίνακα που ακολουθεί.

Οδηγός Υποβολής Προτάσεων