Έρχεται στο Δήμο Ζωγράφου το Κινητό Πράσινο Σημείο Ανακύκλωσης

Δήμος Λαρισαίων: Έναρξη δοκιμαστικής λειτουργίας ελεγχόμενου συστήματος πρόσβασης στους πεζοδρόμους
12 Ιουλίου 2021
Νέο πάρκο «τσέπης» δημιουργείται στην Καλαμάτα
12 Ιουλίου 2021
Show all

Έρχεται στο Δήμο Ζωγράφου το Κινητό Πράσινο Σημείο Ανακύκλωσης

Ο Δήμος Ζωγράφου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των δημοτών για την ανακύκλωση και τη μείωση των αστικών απορριμμάτων, πραγματοποιεί τις επόμενες ημέρες, μία νέα περιβαλλοντική δράση, το Κινητό Πράσινο Σημείο (ΚΠΣ).

Πρόκειται για ένα αυτοκινούμενο όχημα, το οποίο διαθέτει ειδικά διαμορφωμένο εσωτερικό χώρο καθώς και ξεχωριστά μέσα συλλογής για κάθε ανακυκλώσιμο υλικό.

Οι πολίτες θα επιβραβεύονται για την ποσότητα και το βάρος των υλικών που θα προσκομίζουν προς ανακύκλωση, κερδίζοντας πόντους τους οποίους θα μπορούν να εξαργυρώσουν στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις του προγράμματος που φέρουν το logo THE GREEN CITY.

Οι κατηγορίες ανακύκλωσης είναι πλαστικά κατηγορίας PET, σύμμεικτα Πλαστικά, αλουμίνιο, σιδηρούχα μέταλλα, χαρτί / χαρτόνι, γυαλί, μπαταρίες, βρώσιμα έλαια και λίπη, ηλεκτρονικός & ηλεκτρικός Εξοπλισμός, ρούχα.

Σημειώνεται ότι τα ανακυκλώσιμα υλικά θα πρέπει να είναι κενά από τυχόν περιεχόμενα. Ιδανικά να έχουν ξεπλυθεί αυτά που είναι απαραίτητο, ώστε να μην υπάρχουν υπολείμματα τροφών, υγρών κα., καθώς επίσης τα βρώσιμα έλαια και λίπη, θα πρέπει να μεταφέρονται σε πλαστικά μπουκάλια /δοχεία και έπειτα θα απορρίπτονται στους ειδικούς περιέκτες (βαρέλια). Τα ανακυκλώσιμα υλικά θα μπορούν να είναι είτε διαχωρισμένα ανά είδος, είτε θα πραγματοποιείται διαχωρισμός επιτόπου με τη βοήθεια του προσωπικού.

Την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021, ο Δήμαρχο Ζωγράφου Βασίλης Θώδας συναντήθηκε με εκπροσώπους της εταιρείας προκειμένου να καθορίσουν τις ημέρες και τα σημεία της πόλης, στα οποία θα σταθμεύσει το Κινητό “Πράσινο” βαν Ανακύκλωσης. Παρών στη συνάντηση και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Μηχανολογικού Εξοπλισμού Δήμος Μπουλούκος.