Έτοιμη η πλατεία στο Μορτερό

Συνάντηση εργασίας της Δημάρχου Νέας Ιωνίας με τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ.Α.
2 Δεκεμβρίου 2020
Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου: Σε διαβούλευση το σχέδιο του Τεχνικού Προγράμματος 2021
2 Δεκεμβρίου 2020
Show all

Έτοιμη η πλατεία στο Μορτερό

Ολοκληρώθηκε το έργο της νέας πλατείας στο χαρακτηρισμένο από το σχέδιο πόλης χώρο Ο.Τ. 266 μεταξύ των οδών Αισχύλου – Φιλίππου – Δελβίνου και Αγ. Σαράντα στην περιοχή Μορτερό της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας.
Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος παρακολούθησε στενά την εξέλιξη κι αυτού του έργου στον Δήμο. Την επίβλεψη των εργασιών είχε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών με επιβλέποντες τους μηχανικούς Στάθη Γάσπαρη και Πηνελόπη Χήναρη, με τη συνεργασία και του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου για την Τεχνική Υπηρεσία, Αρχιτέκτονα-Μηχανικού Αλέξιου Μακρή.
Ο δημόσιος χώρος αναψυχής μελετήθηκε μέσω μιας βιοκλιματικής προσέγγισης με τη χρήση ψυχρών και φυσικών υλικών και την επιλογή φυτών φιλικών προς το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.
Διαμορφώθηκαν διάδρομοι περιπάτου, ενώ ο κεντρικός χώρος στάσης -ανάπαυσης-παιγνιδιού οργανώνεται με καθιστικά και πέργκολα με αναρριχητικά φυτά. Τη διαμόρφωση συμπληρώνει ο εξοπλισμός του χώρου με ιστούς φωτισμού, κάδους απορριμμάτων και πινακίδες σήμανσης. Έγινε επίσης διαμόρφωση δύο πεζοδρόμων ώστε να έχουν πρόσβαση οι παρόδιες ιδιοκτησίες και να είναι προσιτός από όλες τις ομάδες πληθυσμού.