Έφιππη Πολιτική Προστασία στο Δήμο Μαραθώνος

Ένα ακόμη σημείο ανάσας και δροσιάς στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής
15 Ιουλίου 2020
Δήμος Περιστερίου: Έρευνα για τα παιδιά κατά της διάρκεια της καραντίνας
15 Ιουλίου 2020
Show all

Έφιππη Πολιτική Προστασία στο Δήμο Μαραθώνος

Υπογράφηκε το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Μαραθώνος και του Αθλητικού Ιππικού Ομίλου Μαραθώνα (ΑΙΟΜ) ΟΡ 91, από τον Δήμαρχο κ. Στέργιο Τσίρκα και τον κ. Πέτρο Στέλλα, υπεύθυνο του Έφιππου Εθελοντικού Σώματος.
Το Έφιππο Εθελοντικό Σώμα, αφού εκπαιδευτεί κατάλληλα θα υποστηρίξει το έργο της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας σε δράσεις δασοπροστασίας για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών σε περιοχές όπως το Μάτι, ο Νέος Βουτζάς, η Αγία Μαρίνα, στην περιοχή του Σχινιά, στο Αγριλίκι, στον Βρανά, στον Πύργο της Οινόης κ.λπ.
Μετά από ειδική εκπαίδευση θα συμμετέχει σε δράσεις έρευνας και διάσωσης σε περιοχές που είναι αδύνατον να πλησιάσουν αυτοκίνητα, στην παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο ή απειλούνται από επικείμενο κίνδυνο.
Σε δράσεις υποστηρικτικές και δράσεις ενημέρωσης και προειδοποίησης λειτουργικής, συντονισμένης και απρόσκοπτης πληροφόρησης πολιτών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και προληπτικά. Οι Ειδικευμένοι Εθελοντές σε συνεργασία με τον Δήμο, παρέχουν άμισθη και μη κερδοσκοπική υπηρεσία προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.