Έως 28 Φεβρουαρίου οι προτεραιότητες του ΥΠΕΣ για το νέο ΕΣΠΑ

Απ. Τζιτζικώστας: «Ο προϋπολογισμός της ΕΕ κινδυνεύει να αποδειχθεί αποτυχία»
20 Φεβρουαρίου 2020
Πρώτη σε επισκεψιμότητα για το 2018 αναδείχθηκε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
20 Φεβρουαρίου 2020
Show all

Έως 28 Φεβρουαρίου οι προτεραιότητες του ΥΠΕΣ για το νέο ΕΣΠΑ

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών ορίστηκαν τα μέλη της Ομάδας Χάραξης Πολιτικών του υπουργείου για το σχεδιασμό του νέου Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης: ΕΣΠΑ 2021-2027.

Σύμφωνα με την απόφαση το έργο της 13μελούς Ομάδας συνίσταται:

α. στην περιγραφή της θέσης του Τομέα Εσωτερικών στο ευρύτερο εθνικό και ευρωπαϊκό περιβάλλον, με αποτύπωση της συμβολής των σημαντικότερων δράσεων που υλοποιήθηκαν, των στόχων και των προτεραιοτήτων του Υπουργείου, όπως αυτές διατυπώθηκαν κατά την τρέχουσα και κατά τις προηγούμενες προγραμματικές περιόδους. Η αποτύπωση θα πρέπει να δομηθεί ανά Στόχο Πολιτικής του ΕΣΠΑ 2021-2027.

β. στην περιγραφή των βασικών προβλημάτων, εμποδίων ή/και αστοχιών που αναδείχθηκαν κατά την υλοποίηση των στόχων και προτεραιοτήτων στρατηγικής του ΥΠΕΣ.

γ. στην περιγραφή και ιεράρχηση των κύριων στρατηγικών επιλογών του ΥΠΕΣ ανά Στόχο Πολιτικής, με αναφορά στο αντίστοιχο Ταμείο χρηματοδότησης, καθώς και των αναμενόμενων αποτελεσμάτων τους

δ. στην εκτίμηση των αναγκών χρηματοδότησης του ΥΠΕΣ ανά Στόχο Πολιτικής, για την κάλυψη των αναπτυξιακών αναγκών.

Η Ομάδα πρέπει να έχει διατυπώσει τις προτάσεις στρατηγικής και τις προτεραιότητες του υπουργείου Εσωτερικών, ώστε να συμβάλει στην κατάρτιση των Εθνικών Στόχων πολιτικής του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027, έως τις 28 Φεβρουαρίου 2020.