Αίγιο: Ημερίδα Ψηφιακής Εκπαίδευσης «Εργαλεία Πρόληψης για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»

Καταγραφή κατοικιών που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες στην πόλη της Καρδίτσας
12 Σεπτεμβρίου 2023
Άμεση αποκατάσταση των οδικών συνδέσεων ζητούν οι δήμοι Φαρκαδόνας, Μουζακίου, Πύλης
12 Σεπτεμβρίου 2023
Show all

Αίγιο: Ημερίδα Ψηφιακής Εκπαίδευσης «Εργαλεία Πρόληψης για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»

Αίγιο: Ημερίδα Ψηφιακής Εκπαίδευσης «Εργαλεία Πρόληψης για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»

Ο Δήμος Αιγιαλείας, σε συνεργασία με την ΔΗΚΕΠΑ και το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψοιχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας «ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΣ», θα πραγματοποιήσει την Ημερίδα Ψηφιακής Εκπαίδευσης «Εργαλεία Πρόληψης για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο», το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στις 17:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης».

Σκοπός της Ημερίδας είναι η ενημέρωση για την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση των νέων ψηφιακών τεχνολογιών και η αξιοποίηση των παραστατικών τεχνών ως εργαλείο πρόληψης για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Ο Δήμος Αιγιαλείας, ανάμεσα σε 332 δήμους της χώρας, βρίσκεται στη δεύτερη θέση (μετά από τον Δήμο Αθηναίων) στη λίστα με τους 25 Δήμους που παρέχουν τις περισσότερες υψηλού επιπέδου ψηφιακές υπηρεσίες στους δημότες τους, σύμφωνα με την έρευνα του Παρατηρητηρίου Περιφερειακών Πολιτικών που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΕΛΙΑΜΕΠ και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και που είχε θέμα: «Ψηφιακή Διακυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – Μελέτη των δικτυακών τόπων των Δήμων της Ελλάδας».

Στην ημερίδα καλούνται να συμμετάσχουν εκπαιδευτική της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γονείς και μαθητές.

Η παρακολούθηση της εκδήλωσης είναι με ελεύθερη είσοδο.

Εισηγητές:
Θωμαΐς Σταύρου, Κοινωνική Λειτουργός, μέλος της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε Αχαΐας Θέμα: Το Διαδίκτυο στη ζωή μας, διατηρώντας τη σύνδεση με τα παιδιά μας ανοιχτή.
Άρης Λούβρης, Εκπαιδευτικός, συντονιστής του προγράμματος ψηφιακός εγγραμματισμός της Περιφέρειας Αττικής. Θέμα: Μέτρα προστασίας των προσωπικών δεδομένων και της ασφάλειας στις νέες ψηφιακές τεχνολογίες.
Γιώργος Ρούφας, Ηθοποιός, σκηνοθέτης, εμψυχωτής, συντονιστής του προγράμματος Ψυχική υγεία και Διαδίκτυο, του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Θέμα: Οι παραστατικές τέχνες ως μέσω Πρόληψης και ενημέρωσης στην ασφαλέστερη πλοήγηση των παιδιών στο Διαδίκτυο.