Αγρίνιο: Συνεργασία Δήμου –ΤΕΕ για την αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων της πόλης

Μητρώο εθελοντών δημιουργεί ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης
23 Απριλίου 2021
Δήμος Ηρακλείου Αττικής και Περιφέρεια Αττικής συζητούν πώς θα βελτιώσουν την εξυπηρέτηση του δημότη
23 Απριλίου 2021
Show all

Αγρίνιο: Συνεργασία Δήμου –ΤΕΕ για την αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων της πόλης

Σε τροχιά υλοποίησης περνά η πρόταση της Δημοτικής Αρχής του Αγρινίου, για την ανάδειξη των κοινόχρηστων χώρων, με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Αγρινίου και του ΤΕΕ- Τμήμα Αιτωλοακαρνανίας.

Η προγραμματική σύμβαση η οποία υπογράφηκε από τον δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου και το πρόεδρο του ΤΕΕ- Τμήμα Αιτωλοακαρνανίας, Στυλιανό Μπλέτσα, αφορά στην εκτέλεση του έργου «Προδιαγραφές ομοιογένειας και παρεμβάσεων κοινόχρηστων χώρων αστικού ιστού Δήμου Αγρινίου».

Ο Δήμος όπως ανέφερε ο Γ. Παπαναστασίου θα προχωρήσει σε αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση όλων των κοινόχρηστων χώρων . «Με συνέπεια και προσήλωση υλοποιούμε τη δέσμευση μας για την ανάδειξη αυτών των χώρων. Όπως είχαμε υποσχεθεί, προχωρούμε σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης των χώρων, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίας και υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. Σε συνεργασία με το ΤΕΕ σχεδιάζουμε αισθητική ομοιογένεια των χώρων με απόλυτο σεβασμό στην ιστορικότητα και τη θέση τους», δήλωσε

Σύμφωνα με τη σύμβαση θα κατατεθούν προστάσεις από ομάδες διπλωματούχων μηχανικών μέσω ομάδων εργασίας του ΤΕΕ/ Τμήμα Αιτωλοακαρνανίας για την ενσωμάτωση όλων των παρεμβάσεων στο φυσικό περιβάλλον και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση εγκαταστάσεων και υλικών.

Στη διαμόρφωση των προτάσεων θα ληφθούν υπόψη οι νέες προσεγγίσεις που αφορούν στη διαμόρφωση ανοιχτών χώρων εντός αστικού ιστού και έχουν σχέση με την τήρηση βιοκλιματικών παραμέτρων (παράγοντες που διαμορφώνουν ένα φιλικότερο μικροκλίμα στον αστικό ιστό) συμβάλλοντας στη μείωση της θερμοκρασίας τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα, την αύξηση του πράσινου συντείνοντας στη μεταφορά της φύσης στον αστικό χώρο.