Αγρίνιο: Συνεχίζεται το πρόγραμμα για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων

Κοινή ανακοίνωση της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ για τη νέα μεταναστευτική κρίση
5 Μαρτίου 2020
Γιάννενα: Ξεκίνησε το Σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης και στα νηπιαγωγεία
5 Μαρτίου 2020
Show all

Αγρίνιο: Συνεχίζεται το πρόγραμμα για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων

Με εκδήλωση στο Αγγελόκαστρο συνεχίζεται το ενημερωτικό πρόγραμμα του Δήμου Αγρινίου με γενικό τίτλο: «Τοπικά αγροδιατροφικά προϊόντα στο Δήμο Αγρινίου. Ανάδειξη και αξιοποίηση».

Πιο συγκεκριμένα αύριο Παρασκευή 6 Μαρτίου, στις 5:30 το απόγευμα στην αίθουσα του πρώην Δημαρχείου θα γίνει ενημέρωση με θέμα την καλλιέργεια, τυποποίηση και διατροφική αξία των εσπεριδοειδών σε συνεργασία με τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αγγελοκάστρου και τον Σύνδεσμο Γεωπόνων Αιτωλοακαρνανίας.

Στόχος του προγράμματος, το οποίο υλοποιείται με την έγκριση του ΥΠΠΕΘ, είναι η ανάδειξη της αξίας των τοπικών προϊόντων στην υγεία των πολιτών αλλά και η διάδοση γνώσεων σχετικά με την παραγωγή, συλλογή, παρασκευή, προετοιμασία και συντήρησή τους. Τέτοια προϊόντα είναι η επιτραπέζια ελιά, το ελαιόλαδο, το μέλι, τα εσπεριδοειδή, τα όσπρια, τα κηπευτικά, τα ψάρια, τα γαλακτοκομικά προϊόντα τα οποία αποτελούν τη βάση της Μεσογειακής Διατροφής. Είναι τρόφιμα με ευεργετικές ιδιότητες που συντηρούν τη βιοποικιλότητα και είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Η παραγωγή μικρής κλίμακας διαφυλάττει τοπικές παραδοσιακές τεχνικές και πρακτικές, τεχνογνωσία, εξοπλισμό και συνήθειες, νοοτροπίες και τρόπους έκφρασης μιας παράδοσης που μεταβιβάζεται από γενιά σε γενιά αποτελώντας βασικό στοιχείο της ταυτότητας των τοπικών κοινωνιών και μοχλό ανάπτυξης.