Αγ. Παρασκευή: Ντομάτες …παραγωγής 1ου ΕΠΑ.Λ. προσέφεραν μαθητές στο Κοινωνικό Μαγειρείο

Δήμος Κοζάνης: Συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες προώθησης τοπικών προϊόντων
13 Ιουλίου 2021
5 εκ. ευρώ για την ανάπλαση των προσφυγικών του Ταύρου
13 Ιουλίου 2021
Show all

Αγ. Παρασκευή: Ντομάτες …παραγωγής 1ου ΕΠΑ.Λ. προσέφεραν μαθητές στο Κοινωνικό Μαγειρείο

Ντομάτες…παραγωγής του 1ου ΕΠΑ.Λ Αγ. Παρασκευής, πρόσφεραν στο Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου, οι μαθητές του σχολείου, συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή, Κ. Ντάβο, και τον εκπαιδευτικό και μέλος της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου, Δ. Παπαδόπουλο.

Οι ντομάτες αυτές, γύρω στα 20 κιλά, είναι παραγωγή του βιολογικού λαχανόκηπου που καλλιεργείται στην ταράτσα του σχολικού κτηρίου. Πέρυσι, όταν ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής είχε επισκεφθεί χώρους του σχολείου όπου έγιναν φυτεύσεις, είχε ενημερωθεί για την πρόθεση της σχολικής κοινότητας να προσφέρει μέρος των παραγόμενων καρπών στο Κοινωνικό Μαγειρείο. Η υπόσχεση έγινε πραγματικότητα, συνοδευόμενη μάλιστα από ματσάκια φρεσκοκομμένης αρωματικής λεβάντας, επίσης παραγωγής 1ου ΕΠΑ.Λ!

Τους μαθητές υποδέχτηκαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δ. Λέκκας η Διευθύντρια των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Α. Γκίνη, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, Θ. Μπουρλιάσκος και ο Σύμβουλος Τύπου του Δημάρχου, Γιάννης Κουβόπουλος, καθώς και εργαζόμενοι στο Κοινωνικό Μαγειρείο, στην οδό Ρόδων 13.

Η κα Γκίνη τους ενημέρωσε για το έργο της δομής του Δήμου, όπου παρέχεται καθημερινά σίτιση σε άπορους, άστεγους, άνεργους και ηλικιωμένους, με κριτήρια τα οποία έχουν εκ των προτέρων οριστεί και εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.