Αθήνα: 250 σύγχρονα χειραμαξίδια οδοκαθαρισμού στον εξοπλισμό καθαριότητας

Κ. Χατζηδάκης: Ξεκινά το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα για 25.000 ανέργους
12 Νοεμβρίου 2021
Δωρεάν Μαστογραφικός Έλεγχος στον Δήμο Πετρούπολης
12 Νοεμβρίου 2021
Show all

Αθήνα: 250 σύγχρονα χειραμαξίδια οδοκαθαρισμού στον εξοπλισμό καθαριότητας

Με 250 σύγχρονα και εύχρηστα χειραμαξίδια οδοκαθαρισμού, ανανεώνεται ο εξοπλισμός καθαριότητας της Αθήνας, όπως ενημερώνει ο Δήμος.

Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά τους είναι ότι διαθέτουν τρεις τροχούς κύλισης, είναι χειροκίνητα, ελαφριά (28 κιλά), ενώ έχουν ενσωματατωμένο μεγάλο κάδο απορριμμάτων 80 λίτρων. Είναι επιψευδαργυρωμένα, έχουν υψηλή αντοχή στην διάβρωση και είναι ιδιαιτέρως ανθεκτικά στην σήψη και απρόσβλητα από οξέα και χημικές ουσίες, καθώς και από την υπεριώδη ακτινοβολία. Παράλληλα, η υψηλής ποιότητας κατασκευή τους τα «θωρακίζει» από τις ακραίες καιρικές συνθήκες και τις θερμοκρασιακές μεταβολές. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται η αντοχή που απαιτείται, ώστε τα χειραμαξίδια να μην φθείρονται στο χρόνο, αλλά και από τη διαρκή χρήση τους.

Οι 494 εργαζόμενοι του οδοκαθαρισμού, εκ των οποίων 357 είναι γυναίκες, θα μπορούν πλέον, τονίζει, να κάνουν την δουλειά τους ευκολότερα, μειώνοντας παράλληλα σημαντικά τον χρόνο που απαιτείται για να καθαριστεί η πόλη.

Μέχρι στιγμής, οι άνθρωποι αυτοί επιχειρούσαν σε καθημερινή βάση με τον διαθέσιμο εξοπλισμό (σκούπα, φαράσι και μεγάλες σακούλες απορριμμάτων) να συλλέξουν τα πάσης φύσεως απορρίμματα από τους δρόμους, τα πεζοδρόμια και τις πλατείες. Κάθε φορά που οι σακούλες γέμιζαν, έπρεπε να τις κρατούν στα χέρια τους και παρά το μεγάλο βάρος, να τις σέρνουν στο δρόμο μέχρι να βρουν τον πλησιέστερο κάδο.