Ακολουθούμε επικίνδυνα μονοπάτια στην Εξωτερική Πολιτική

Power Pass: Πήρε ΦΕΚ η επιστροφή χρημάτων ρεύματος -Από 14/6 η πλατφόρμα
7 Ιουνίου 2022
Ε.Ε.Α. – ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Θεσμική συνάντηση εργασίας για τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
8 Ιουνίου 2022
Show all

Ακολουθούμε επικίνδυνα μονοπάτια στην Εξωτερική Πολιτική

Κοινό Δελτίο Τύπου από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ, την ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και τη ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
Ακολουθούμε επικίνδυνα μονοπάτια στην Εξωτερική Πολιτική

H κυβέρνηση εγκλωβισμένη στις αδιέξοδες τακτικές της και κυρίως στην λανθασμένη στρατηγική της, συνεχίζει να χειρίζεται τα εθνικά μας θέματα, με εξαιρετικά ανησυχητικό και επικίνδυνο τρόπο.

Σε έναν ραγδαία αναπροσαρμοζόμενο κόσμο, με αντιτιθέμενους πόλους ισχύος, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αντί να ζυγίσει τα δεδομένα, να ενεργοποιήσει τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, να οργανώσει και να συστήσει νέους διπλωματικούς κύκλους ασφάλειας, να κερδίσει χρόνο και να εν τέλει να υπερασπιστεί ουσιαστικά τον Ελληνικό Λαό, προτίμησε απλά να δηλώσει την συνειδητή υποταγή της χώρας στις πολιτικές και στρατιωτικές επιταγές της Γερμανίας, των ΗΠΑ και της Γαλλίας.
Άβουλη και υποτελής, η Εξωτερική μας Πολιτική, εμφανίζεται ως απερίσκεπτος προπέτης, να υιοθετεί και να εφαρμόζει σχέδια άλλων και σταδιακά να μετατρέπεται σε πολιτική μαριονέτα, νομίζοντας ότι συμμετέχει στις εξελίξεις.
Η κυβέρνηση δεν κατανοεί ότι είναι απόλυτη δήλωση υποτέλειας και μεταφέρει λάθος μηνύματα στην Διεθνή κοινότητα, το γεγονός ότι αντί να κάνει συνομιλίες με τους Ιρανούς (που δεσμεύουν ελληνικά πλοία) τρέχει στον κ. Μπλίνκεν.
Η κυβέρνηση δεν κατανοεί ότι είναι απόλυτη δήλωση υποτέλειας όταν οι πολίτες πληροφορούνται από τον κ. Scholz, τα κρυφά πάρε-δώσε στους εξοπλισμούς και την συνεχή συμμετοχή μας στον Ουκρανικό πόλεμο.
Η κυβέρνηση δεν κατανοεί ότι είναι απόλυτη προσβολή στους ελληνικούς θεσμούς η κρυφή διπλωματία που ασκεί και η απαξίωση των πολιτικών δυνάμεων.
Ο κ. Μητσοτάκης και οι συν αυτώ πρέπει να συνειδητοποιήσουν άμεσα ότι οι ενέργειές τους, έχουν φέρει την χώρα στο πρόθυρα μείζονος στρατιωτικής (εκτός από οικονομικής) κρίσης.
Δυστυχώς, κινδυνεύουμε όλοι πια.
Η δημιουργία ενός μόνιμου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Στρατηγικής, είναι αυτονόητα αναγκαία.
Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ και η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ καλούν τους πολίτες να αναλάβουν ενεργά πρωτοβουλίες και να συστρατευτούν, με όποιον τρόπο μπορούν, με τις δυνάμεις που προτάσσουν μια νέα πολιτική και πρακτική, απέναντι στην παλαιοκομματική, που φέρνει δεινά.

Γραφείο Τύπου Γραφείο Τύπου Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ