Αλεξάνδρεια: Επιστολή Π. Γκυρίνη στον ΥΠΑΑΤ, για την καταβολή της βασικής ενίσχυσης στους αγρότες

Χανιά: Ο Δήμος προμηθεύει με tablets τους μαθητές, για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης
18 Νοεμβρίου 2020
Φυσικό αέριο: Ολοκληρώθηκε το δίκτυο στο «παλιό κέντρο» Παλλήνης
18 Νοεμβρίου 2020
Show all

Αλεξάνδρεια: Επιστολή Π. Γκυρίνη στον ΥΠΑΑΤ, για την καταβολή της βασικής ενίσχυσης στους αγρότες

Να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση καταβολή της εξόφλησης της βασικής ενίσχυσης και του πρασινίσματος στους αγρότες της χώρας και κατά συνέπεια του Δήμου Αλεξάνδρειας, ζητά ο δήμαρχος της περιοχής, Π. Γκυρίνης, με επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μ. Βορίδη.

Συγκεκριμένα, το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

“Αξιότιμε κ. Υπουργέ
Μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών από τον εποπτευόμενο Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) του υπουργείο σας και παρά τις αντίξοες συνθήκες που δημιουργήθηκαν τους τελευταίους μήνες λόγω της πανδημίας COVID-19, καταβλήθηκε στις 21/10/2020 το ποσό των 700 εκ. Ευρώ στους αγρότες μας, σύμφωνα με τη ΚΑΠ 2015-2020, που αφορά το 70% της βασικής ενίσχυσης.

Σήμερα η χώρα μας πλήττεται από τη γνωστή παγκόσμια πανδημία του ιού COVID-19 και δημιουργεί προβλήματα σε όλους τους παραγωγικούς κλάδους και κατά συνέπεια και στο πρωτογενή τομέα.

Για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων και γνωρίζοντας τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πανδημία παρακαλώ να προβείτε άμεσα στη καταβολή της εξόφλησης της βασικής ενίσχυσης και του πρασινίσματος στους αγρότες-παραγωγούς της χώρας μας.

Είμαστε βέβαιοι για τη κατανόηση του θέματος μας και για την ικανοποίηση του”.