Αλλαγή σελίδας σε πέντε Περιφέρειες – Οι 13 νεοεκλεγμένοι Περιφερειάρχες

Ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης βλαβών του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στον Δήμο Πλατανιά
16 Οκτωβρίου 2023
Διακρατική διαχείριση πλημμυρών για τον Αξιό σε Ελλάδα και Β. Μακεδονία μέσω του έργου FLOOD SHIELD
16 Οκτωβρίου 2023
Show all

Αλλαγή σελίδας σε πέντε Περιφέρειες – Οι 13 νεοεκλεγμένοι Περιφερειάρχες

Αλλαγή σελίδας σε πέντε Περιφέρειες – Οι 13 νεοεκλεγμένοι Περιφερειάρχες

Ανατροπές είχαμε στον β΄ γύρο των περιφερειακών εκλογών σε έξι περιφέρειες. Στην περιφέρεια Θεσσαλίας εξελέγη ο Δημήτρης Κουρέτας, υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας εκτός τον νυν περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό. Στις 13 περιφέρειες, 7 περιφερειάρχες επανεκλέγονται. Σημειωτέον επίσης ότι ούτε μία γυναίκα δεν εκλέγεται περιφερειάρχης.

Στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων επικράτησαν οι υποψήφιοι – αντάρτες έναντι των υποψηφίων που είχαν τη στήριξη της ΝΔ. Μόνη εξαίρεση η περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου εξελέγη ο υποψήφιος που είχε τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος. Ειδικότερα με 100% ενσωμάτωση:

Στην περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δημήτρης Κουρέτας έλαβε 59,68% και ο απερχόμενος περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός 40,32%.

Στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ο Χριστόδουλος Τοψίδης προηγείται με 50,86% ενώ ο σημερινός περιφερειάρχης απέσπασε το 49,14% των ψήφων.

Στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ο νυν περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης έλαβε ποσοστό 54,68%, ενώ ο Αλκιβιάδης Στεφανής το 45,32%.

Στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονία επικράτησε ο Γιώργος Αμανατίδης με 56,77% έναντι 43,23% του νυν περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη.

Στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων ο Ιωάννης Τρεπεκλής συγκέντρωσε το 65,40% των ψήφων έναντι 34,60% της νυν περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα Τσαγκαροπούλου.

Στην περιφέρεια Πελοποννήσου επικράτησε ο Δημήτρης Πτωχός με ποσοστό 52,77% έναντι 47,23% του Πέτρου Τατούλη.

Από τους 13 περιφερειάρχες, επανεκλέγονται οι εξής 7:

Αλ. Καχριμάνης στην Ήπειρο, ο Ν. Φαρμάκης στην Δ. Ελλάδα, ο Απ. ΤζιτZικώστας στην Κεντρική Μακεδονία, ο Στ. Αρναουτάκης στην Κρήτη, ο Κ. Μουτζούρης στο Β. Αιγαίο, ο Γ. Χατζημάρκος στο Ν. Αιγαίο, ο Φ. Σπανός στην Στερεά Ελλάδα.