Αμάρυνθος: Πρόσφυγες στον δρόμο – Έληξε η φιλοξενία τους σε ξενοδοχείο

Κεντρική Μακεδονία: Σε εγρήγορση οι υπηρεσίες για τη γρίπη των πτηνών
19 Φεβρουαρίου 2021
Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τον 9ο κύκλο του INNOVATHENS Business Accelerator της Τεχνόπολης δήμου Αθηναίων
19 Φεβρουαρίου 2021
Show all

Αμάρυνθος: Πρόσφυγες στον δρόμο – Έληξε η φιλοξενία τους σε ξενοδοχείο

Ένταση και ανησυχία επικρατεί στην Αμάρυνθο όπου αναγνωρισμένοι πρόσφυγες αντιδρούν στην έξωση από το ξενοδοχείο όπου φιλοξενούνταν.

Ειδικότερα, ελεύθεροι αφέθηκαν οι δεκατρείς αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που διέμεναν στο ξενοδοχείο “Στεφανία” της Αμαρύνθου και συνελήφθησαν χθες Πέμπτη.

Βρίσκονται πλέον στην πόλη της Χαλκίδας, χωρίς στέγη και τροφή ενώ σύμφωνα με το tvstar.gr απομένουν άλλοι 30 πρόσφυγες που μένουν ακόμη στο ξενοδοχείο μεταξύ αυτών 17 παιδιά.

Η φιλοξενία τους έληξε και οι ίδιοι αναζητούν διέξοδο στο εξωτερικό
Οι πρόσφυγες έχουν κάνει τα έγγραφά τους για να φύγουν στο εξωτερικό αλλά θα χρειαστεί πάνω από ένας μήνας για να ετοιμαστούν.

Οι μετανάστες, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες, διαμαρτύρονταν για το γεγονός ότι θα πρέπει να αποχωρήσουν από το ξενοδοχείο ”Στεφανία” μέσα στο χειμώνα αφού τυπικά η οικονομική τους ενίσχυση έληξε την προηγούμενη εβδομάδα.

Χωρίς όμως να έχουν εφοδιαστεί με ταξιδιωτικά έγγραφα και χωρίς άλλη μέριμνα για τη διαμονή τους είναι φυσικό και επόμενο να δημιουργείται ανησυχία και εκνευρισμός.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας αναζητά λύσεις πριν προβεί σε συλλήψεις. Θα πρέπει δηλαδή για τα ανήλικα και τις οικογένειές τους πριν γίνει η οποιαδήποτε επιχείρηση να έχει βρεθεί πρώτα μία στέγη.

Σύμφωνα με τις αρχές άλλες ζημιές πέραν από κάποιες φθορές που είναι αποτέλεσμα της μακροχρόνιας διαμονής τους δεν έχουν γίνει.