Ανάκληση της λανθασμένης απόφασης της κυβέρνησης για το τελωνείο Καστανεών ζητούν δημοτική αρχή και παραγωγικοί φορείς

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας άνοιξε τις πόρτες του στους ασυνόδευτους ανήλικους
9 Ιουλίου 2021
«Πάρκο τσέπης» δημιουργήθηκε στα Σεπόλια
9 Ιουλίου 2021
Show all

Ανάκληση της λανθασμένης απόφασης της κυβέρνησης για το τελωνείο Καστανεών ζητούν δημοτική αρχή και παραγωγικοί φορείς

Λανθασμένη θεωρούν την απόφαση της Κυβέρνησης να ανοίξει το τελωνείο Καστανεών ο δήμαρχος Ορεστιάδας Β. Μαυρίδης και οι παραγωγικοί φορείς της περιοχής.

Συγκεκριμένα σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 8 Ιουλίου, του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη με την πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ορεστιάδας Φιλιώ Μυλωνά και Δημήτρη Λελιόπουλo και τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Βιοτεχνών και Βιομηχάνων Βορείου Έβρου Βασίλη Δημητριάδη και Βλάσση Πεντίδη για το θέμα του ανοίγματος του τελωνείου Καστανεών όλα τα μέρη συμφώνησαν ότι είναι λάθος να ανοίξει το τελωνείο Καστανεών τόσο για υγειονομικούς όσο και για οικονομικούς λόγους.

Ζητούν από την Κυβέρνηση την ανάκληση της απόφασης του ανοίγματος του τελωνείου Καστανεών, τη μείωση της φορολογικής ατέλειας αγοράς καταναλωτικών προϊόντων και τη στήριξη της τοπικής οικονομίας με φοροελαφρύνσεις και σταθερά οικονομικά κίνητρα.

«Η διασυνοριακότητα πρέπει να γίνει στην πράξη συγκριτικό πλεονέκτημα και όχι να παραμείνει μειονέκτημα όπως είναι έως τώρα. Είμαστε υπέρ της εξωστρέφειας αλλά με την εξασφάλιση ενός υγειούς ανταγωνιστικού περιβάλλοντος.

Καλούμε όλους του θεσμικούς εκπροσώπους και φορείς της περιοχής για συστράτευση σε αυτόν τον αγώνα» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Ορεστιάδας Β. Μαυρίδης.