Ανάπλαση του Πάρκου Έκτακτων Αναγκών Πτολεμαΐδας- Η πόλη αποκτά πίστα ποδηλασίας και skateboard

Copernicus: Στα 4.322 στρέμματα κατέκαψε η πυρκαγιά στα νότια του Υμηττού
7 Ιουνίου 2022
Πρόγραμμα «Προσωπικός Βοηθός για άτομα με αναπηρία» στον Δήμο Παπάγου Χολαργού
7 Ιουνίου 2022
Show all

Ανάπλαση του Πάρκου Έκτακτων Αναγκών Πτολεμαΐδας- Η πόλη αποκτά πίστα ποδηλασίας και skateboard

Ολοκληρωμένη πρόταση προμήθειας υλικών και εξοπλισμού για την ανάπλαση του Πάρκου Έκτακτων Αναγκών Πτολεμαΐδας, κατατέθηκε από το Δήμος Εορδαίας, με συνολικό προϋπολογισμό 297.974,85 €. Η πόλη αποκτά πίστα ποδηλασίας και skateboard.

Ειδικότερα η πρόταση που υποβλήθηκε από το Δήμο προς το Πράσινο Ταμείο, αφορά την χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο: «Προμήθεια υλικών και εξοπλισμού για την επέκταση σχεδιασμού του πάρκου Έκτακτων Αναγκών της Δημοτικής Ενότητας Πτολεμαΐδας». Πρόκειται για μία πρόταση ανάπλασης, συνολικού προϋπολογισμού 297.974,85 €, η οποία προβλέπει την προμήθεια και την τοποθέτηση :

Πίστας ποδηλασίας και skateboard
Εξοπλισμού υπαίθριας άθλησης, προσβάσιμου από άτομα τρίτης ηλικίας και ΑμεΑ
Φωτιστικών πυλώνων
Διαφόρων καλλωπιστικών φυτών
Νέου – ενιαίου αστικού εξοπλισμού (καθιστικοί πάγκοι, κάδοι απορριμμάτων, «έξυπνοι» καθιστικοί πάγκοι κ.α.), ο οποίος θα δημιουργήσει ένα ευχάριστο και ξεκούραστο περιβάλλον
Συνολικά, η ανάπλαση του Πάρκου Εκτάκτων Αναγκών Πτολεμαΐδας, σύμφωνα με το Δήμο, θα ενισχύσει την ελκυστικότητα της περιοχής, προσφέροντας μία εστία αναψυχής και προάγοντας την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, καθώς και την τουριστική ανάπτυξη στον τόπο με την βελτιστοποίηση της επισκεψιμότητας του.

“Όλα τα παραπάνω αποσκοπούν στην βελτίωση των κοινόχρηστων χώρων, οι οποίοι θα αποκτήσουν νέες χρήσεις συνδεδεμένες με την αναψυχή αλλά και την άθληση, ενώ η συγκεκριμένη πρόταση εντάσσεται στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για την αστική αναζωογόνηση του Δήμου Εορδαίας”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.