Αναβαθμίζεται ο δημοτικός φωτισμός σε κεντρικούς δρόμους της Καρδίτσας

Το Πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία» υλοποιούν οι Δήμοι Ιλίου, Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Πετρούπολης
18 Μαΐου 2022
Γιάννενα: Το πρόγραμμα για τις κλιματικά ουδέτερες πόλεις, παρουσιάστηκε σε μαθητές
18 Μαΐου 2022
Show all

Αναβαθμίζεται ο δημοτικός φωτισμός σε κεντρικούς δρόμους της Καρδίτσας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο αναβάθμισης του Δημοτικού Φωτισμού στο Δήμο Καρδίτσας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, και προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς σύμφωνα με τον δήμαρχο Μ. Τσιάκο.

«Πρόκειται για σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει την ποιότητα και την ποσότητα του ηλεκτρικού φωτός στις περιοχές όπου εγκαθίστανται τα νέα φωτιστικά. Το έργο χρηματοδοτεί η περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω του ΕΣΠΑ και είναι προϋπολογισμού 300.000 ευρώ», όπως είπε ο κ. Τσιάκος απευθύνοντας ευχαριστίες στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι « Ριζική αλλαγή σε ότι αφορά την ποιότητα, την ποσότητα και την αισθητική αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού θα έχουμε σε λίγους μήνες με τη Σύμβαση Ενεργειακής Αναβάθμισης που προωθούμε για το σύνολο του Δήμου Καρδίτσας. Είναι μια απόφαση που αφορά στην τοποθέτηση χιλιάδων σύγχρονων φωτιστικών σωμάτων σε όλα τα σημεία δημοτικού φωτισμού μέχρι και στο πιο απομακρυσμένο σημείο του Δήμου και μάλιστα χωρίς οικονομική επιβάρυνση των δημοτών. Αντίθετα μάλιστα πρόκειται για απόφαση που μας προσαρμόζει στις σύγχρονες ανάγκες περί κλιματικής αλλαγής, οδηγεί σε προστασία του περιβάλλοντος και τελικά συμβάλει στην ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας».