Αναδιάρθρωση και πύκνωση δρομολογίων στη Δ. Αθήνα

Δ. Ασπροπύργου: Οικονομική ενίσχυση παιδιών, αδύναμων οικογενειών, που εισήχθησαν σε σχολές εκτός Αττικής
30 Οκτωβρίου 2020
Εισαγωγή μαθήματος χορού από το ΚΔΑΠ Ομίλου για την UNESCO Β. Προαστίων
30 Οκτωβρίου 2020
Show all

Αναδιάρθρωση και πύκνωση δρομολογίων στη Δ. Αθήνα

Την ανάγκη αποκατάστασης της κακής εικόνας των αστικών συγκοινωνιών σε τρεις από τους πλέον πολυπληθείς Δήμους της Δυτικής Αθήνας, επεσήμανε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, κατά τη συνάντηση που είχε, από κοινού με τους Δημάρχους Πετρούπολης και Αγίων Αναργύρων – Καματερού, με τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ Ιωάννη Γκόλια.
Η συζήτηση διεξήχθη σε θετικό κλίμα ενώ επί τάπητος τέθηκαν η βελτίωση, η πύκνωση και η αναδιάρθρωση των δρομολογίων των λεωφορειακών γραμμών, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Επιπλέον, και μέχρι να επανεκκινηθούν οι διαδικασίες για την επέκταση της Γραμμής 2 του ΜΕΤΡΟ, συζητήθηκε η ανάγκη δημιουργίας express γραμμής που θα συνδέει τις τρεις πόλεις με τον σταθμό του ΜΕΤΡΟ «ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ».
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιλίου: «Η συγκοινωνία είναι δημόσιο αγαθό που εξυπηρετεί, κυρίως, ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και στόχος κάθε πολιτείας είναι να μεριμνά για τη διαρκή βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών της. Κομβικής σημασίας σε αυτό είναι ο ανασχεδιασμός και η πύκνωση των δρομολογίων, γεγονός που θα αναβαθμίσει τη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση, την καθημερινότητα και συνεπώς την ποιότητα ζωής κατοίκων που το έχουν ανάγκη».