Ανακαινίστηκαν εννέα γήπεδα μπάσκετ, σε έξι αθλητικούς χώρους του ΟΠΑΝΔΑ με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Ξηρασία παρουσιάζει το 38% του εδάφους της χώρας
7 Νοεμβρίου 2023
Εγκύκλιος για προσαρμογή των ΠΕΣΔΑ στις απαιτήσεις της νομοθεσίας, στις συστάσεις της ΕΕ και στο πρόγραμμα ΠΕΚΑ 2021-2027
8 Νοεμβρίου 2023
Show all

Ανακαινίστηκαν εννέα γήπεδα μπάσκετ, σε έξι αθλητικούς χώρους του ΟΠΑΝΔΑ με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Ανακαινίστηκαν εννέα γήπεδα μπάσκετ, σε έξι αθλητικούς χώρους του ΟΠΑΝΔΑ με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Πλήρως ανακαινισμένα με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, παραδόθηκαν προς χρήση εννέα γήπεδα μπάσκετ, σε έξι ανοιχτούς αθλητικούς χώρους του Δήμου Αθηναίων.

Το έργο έγινε στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης που είχαν υπογράψει η Περιφέρεια Αττικής με τον Οργανισμό Πολιτισμού ‘Αθλησης και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η οποία προέβλεπε παρεμβάσεις σε 33 αθλητικούς χώρους του Δήμου, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας συνολικού προϋπολογισμού 1.897.200 ευρώ.

Στόχος του έργου το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και σε άλλες γειτονιές της Αθήνας είναι η ασφαλέστερη χρήση των αθλητικών χώρων και η βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει ο ΟΠΑΝΔΑ, στους αθλούμενους σε αυτούς τους χώρους (κυρίως γήπεδα μπάσκετ -βόλεϊ ).

Οι αθλητικοί χώροι που παραδίδονται είναι οι εξής:

-Δύο γήπεδα στην οδό Λένορμαν και στην Ακαδημία Πλάτωνος.

-Δύο γήπεδα στην οδό Συρακουσών και Ανδριτσαίνης, στη γειτονιά του Προφήτη Ηλία.

-Δύο γήπεδα στην οδό Καβάφη και Ζαφειροπούλου, στον ‘Αγιο Ελευθέριο.

-Ένα γήπεδο μπάσκετ στη οδό Ευελπίδων 18, δίπλα από το Πρωτοδικείο Αθηνών.

-Ένα γήπεδο μπάσκετ στην οδό Λουίζης Ριανκούρ και Γερουλάνου, στους ‘Ανω Αμπελόκηπους.

-Ένα γήπεδο μπάσκετ στον Λόφο Λαμπράκη, στον Νέο Κόσμο.

Τα έργα προέβλεπαν μεταξύ άλλων την αντικατάσταση προβολέων με νέους τεχνολογίας LED, εγκατάσταση νέων ιστών φωτισμού, τοποθέτηση νέων μπασκετών, ανακατασκευή ελαστικού τάπητα, γραμμογράφηση, αντικατάσταση πλεγμάτων περιφράξεων, κατασκευή ράμπας πρόσβασης ΑΜΕΑ.

Ο περιφερειάρχης , Γιώργος Πατούλης, με αφορμή τον εκσυγχρονισμό των γειτονικών χωρών που έγινε με τη συνεργασία του ΟΠΑΝΔΑ επισήμανε μεταξύ άλλων “Από την αρχή της θητείας μας θέσαμε ως προτεραιότητα υποδομές που θα συμβάλλουν ώστε τα παιδιά μας να αθλούνται με ασφάλεια σ΄ ένα σύγχρονο και φιλόξενο περιβάλλον. Σ΄ αυτό το πλαίσιο ανταποκριθήκαμε θετικά στο αίτημα του ΟΠΑΝΔΑ καθώς βούλησή μας ήταν να επενδύσουμε σε υποδομές που δίνουν κίνητρα στη νέα γενιά να αθλείται και να μυείται στα αγαθά του ευ ζην».