Ανακοίνωση υποψηφιότητας Τάσου Γιαννακόπουλου για Δήμαρχος Αμαρουσίου

Κατέθεσε το ψηφοδέλτιό του ο υπ. Περιφερειάρχης Σ. Ελλάδας Λουκάς Αποστολίδης
1 Σεπτεμβρίου 2023
Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ηρακλείου
1 Σεπτεμβρίου 2023
Show all

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Τάσου Γιαννακόπουλου για Δήμαρχος Αμαρουσίου

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Τάσου Γιαννακόπουλου για Δήμαρχος Αμαρουσίου

Με το σύνθημα «Πάµε όλοι µαζί για ΑΝΑΝΕΩΣΗ και ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ στο Δήµο Αµαρουσίου», ο Τάσος Γιαννακόπουλος ανακοινώνει σήμερα την υποψηφιότητά του.
Μαρουσιώτες και Μαρουσιώτισσες κάθε ηλικίας με επαγγελματική καταξίωση, συμμετέχουν ενεργά στην επόμενη πενταετία για το Δήμο Αμαρουσίου.
Δέσμευσή μας από την πρώτη ημέρα:
Να μειώσουμε τα Δημοτικά Τέλη – Η πρώτη απόφαση που θα λάβουμε ως νέα δημοτική Αρχή
Οι πρώτες 100 ημέρες:
Πεντακάθαρο Μαρούσι από άκρη σε άκρη – καθαρή πόλη
Φωτισμός σε όλη την πόλη
Συμβουλευτικές Υπηρεσίες από εξειδικευμένο προσωπικό για τα «κόκκινα δάνεια» των δημοτών (Μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα)
Σε ορίζοντα τριετίας:
Ψηφιοποίηση όλων των υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου
Οπτική ίνα παντού – Ψηφιακός Δήμος
Ολοκλήρωση πολεοδομικού σχεδιασμού στις εκτός σχεδίου περιοχές
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου Τάσος Γιαννακόπουλος ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του επισημαίνει: «Δυστυχώς η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Αμαρουσίου είναι απογοητευτική. Όπου και να στρέψει κάποιος το βλέµµα του στην πόλη τα τελευταία τέσσερα χρόνια θα διακρίνει εγκατάλειψη στις υποδομές, ανυπαρξία σχεδιασμού, δημοτική αρχή απομακρυσμένη από τα δημόσια πράγματα, «εξαφανισμένους», απόμακρους διοικούντες και εμφανή, γενικευμένη δυσαρέσκεια των δημοτών.
Η αναξιοπιστία, η ανικανότητα του Δηµάρχου στα µάτια της πλειονότητας των πολιτών είναι δεδοµένη. Μια συζήτηση με τους Μαρουσιώτες και τις Μαρουσιώτισσες είναι αποκαλυπτική. Η απογοήτευση των πολιτών από Δήμο (δίαιτους) ανθρώπους και δημοτικούς συμβούλους έκδηλη. Μια μετακίνηση με αυτοκίνητο ή με τα πόδια είναι δύσκολη και εξελίσσεται σε λαβύρινθο για οδηγούς και πεζούς. Ακόμη χειρότερη η κατάσταση για τους συμπολίτες μας με Ειδικές Ανάγκες. Το Μαρούσι μας είναι εγκαταλελειμμένη πόλη.

Έλλειψη καθαριότητας, εγκατάλειψη δημόσιων χώρων, ανυπαρξία φωτισμού, δύσκολη πρόσβαση σε χιλιάδες μέρη του Δήμου, συνθέτουν το παζλ της ζοφερής εικόνας που παρουσιάζει σήμερα το Μαρούσι μας, ένας από τους πλέον εμβληματικούς Δήμους της Ελλάδας. Το όραμα και ο «πράσινος» σχεδιασμός απουσιάζουν. Κουρασμένη διοίκηση από τα ίδια πρόσωπα που αλλάζουν θέσεις και ρόλους.
Στην καρεκλοκένταυρη Δημοτική Αρχή που διοικεί από το Δημαρχικό Μέγαρο χωρίς να έχει καθημερινή επαφή με τους πολίτες, απαντάμε με έργο. Εργαζόμαστε για την πόλη που αγαπάμε. Αυτό είναι το συμβόλαιο τιμής που υπογράφουμε με κάθε έναν Μαρουσιώτη και κάθε μια Μαρουσιώτισσα. Δεσμευόμαστε να βελτιώσουμε την καθημερινότητά του, να του παρέχουμε εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στην πόλη και στις υπηρεσίες του Δήμου. Να μετατρέψουμε το Μαρούσι σε φιλικό για τους πολίτες Δήμο. Περιβάλλον, αθλητισμός, πολιτισμός αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη, όραμα ανάπτυξης, εξωστρέφεια, βρίσκονται όλα στην πρώτη γραμμή των θέσεών μας. Χωρίς εκπτώσεις. Εγώ ως υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου και οι 56 υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που με πλαισιώνουν έχουμε καταρτίσει σχέδιο δράσης. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε το Δήμο Αμαρουσίου. Από την επομένη ημέρα των Δημοτικών Εκλογών, πιάνουμε δουλειά για Ανανέωση και Επανεκκίνηση στο Δήμο Αμαρουσίου. Δημιουργούμε μια σύγχρονη, άνετη και ασφαλή πόλη για τους Δημότες και τους επισκέπτες της».

Ποιος είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου Τάσος Γιαννακόπουλος
Γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας το 1967 και διαμένει από το 1994 στο Μαρούσι.
Τελείωσε το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.). Έκανε Master of Science in Information Technology (Software Systems) και ΜΒΑ σε Business Economics και Finance (Financial Economics).
Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε χρηματοοικονομικά θέματα και θέματα αναπτυξιακών επενδύσεων. Είναι επιχειρηματίας και διευθύνει εταιρεία Επιχειρηματικών Συμμετοχών στην Ελλάδα και στην Κύπρο.
Ενεργός πολίτης από το 1998 μέχρι σήμερα πήρε θέση για επιλογές της δημοτικής Αρχής στο Μαρούσι μέσα από τις στήλες του τοπικού τύπου, εκφράζοντας τις απόψεις του για τα θέματα της πόλης που ζει.
Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Αμαρουσίου το έτος 2007.