Ανείπωτη τραγωδία: 36 νεκροί και 66 τραυματίες από σύγκρουση τρένων στα Τέμπη

Κοινή πρόταση για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης του Κόμβου Καινοτομίας Κρήτης
28 Φεβρουαρίου 2023
Πράσινο Κίνημα: Θλίψη και οργή για την ανείπωτη τραγωδία
1 Μαρτίου 2023
Show all

Ανείπωτη τραγωδία: 36 νεκροί και 66 τραυματίες από σύγκρουση τρένων στα Τέμπη

Στους 36 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από τη σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας με εμπορευματική αργά το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη, ενώ νοσηλεύονται 66 τραυματίες σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, τον πύραρχο Βασίλη Βαθρακογιάννη.

Η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού ατόμων, στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών παραμένει σε εξέλιξη. Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων αυτή τη στιγμή επικεντρώνονται στα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας τα οποία έχουν ανατραπεί και εκεί παρουσιάζεται μεγαλύτερη δυσκολία απεγκλωβισμού.

Η επιχείρηση των πυροσβεστών στα συγκεκριμένα βαγόνια γίνεται με τη βοήθεια 4 ειδικών γερανοφόρων οχημάτων που θα ανασηκώσουν τους συρμούς. Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Βαθρακογιάννης, η ελληνική αστυνομία με τον ιατροδικαστή έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης στο γενικό νοσοκομείο Λάρισας όπου μεταφέρονται οι σοροί. Στο νοσοκομείο βρίσκονται αξιωματικοί της αστυνομίας μαζί με ειδικούς ψυχολόγους προκειμένου να συνδράμουν στη διαδικασία και να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο τους συγγενείς των θυμάτων.

Επιπρόσθετα, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου , τόνισε ότι οι συγγενείς των επιβατών της αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 2410683175 και 2410683176 της Διεύθυνσης αστυνομίας Λάρισας, προκειμένου να πάρουν πληροφορίες για τους επιβάτες που μετακινήθηκαν με ασφάλεια στην Θεσσαλονίκη και για αυτούς έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία. Στο γενικό νοσοκομείο Λάρισας έχει αρχίσει η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης των θυμάτων όπου επισημαίνεται ότι υπάρχει αριθμός νεκρών για την οριστική αναγνώριση των οποίων θα πρέπει να πραγματοποιηθεί διαδικασία βιολογικής ταυτοποίησης.

Έκτακτη αιμοδοσία από τον Ερυθρό Σταυρό για τη βοήθεια των τραυματιών του δυστυχήματος

Έκτακτη αιμοδοσία για τη βοήθεια των τραυματιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, αποφάσισε να διεξάγει ο Ερυθρός Σταυρός, στη κεντρική πλατεία της Λάρισας. «Οι πολίτες που θέλουν να συνδράμουν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών μπορούν να προσέλθουν σήμερα Τετάρτη 1 Μαρτίου την Έκτακτη Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας με τη συνδρομή του Ερυθρού Σταυρού. Η αιμοδοσία θα διεξαχθεί από τις 9 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Ερυθρός Σταυρός.

Κάλεσμα του Δήμου Λαρισαίων στην έκτακτη αιμοδοσία

Ο Δήμος Λαρισαίων καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στην έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνουν ο Ερυθρός Σταυρός και τα Νοσοκομεία της πόλης, σήμερα 1η Μαρτίου μέχρι τις το 2 μεσημέρι, στη Κεντρική Πλατεία.

Με έκτακτη ανακοίνωσή του στο facebook ο Δήμος Λαρισαίων ενημέρωσε τα ξημερώματα ότι «Με τις τραγικές εξελίξεις του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην περιοχή του Ευαγγελισμού Τεμπών, το προσωπικό των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Λαρισαίων, τίθεται στη διάθεση των Κοινωνικών Υπηρεσίων των δυο Νοσοκομείων της Λάρισας. Ο δήμαρχος Λαρισαίων Αποστολος Καλογιάννης και αντιδήμαρχοι βρίσκονται στο ΠΠΝΛ και το ΓΝΛ».