Ανοίγει η αυλαία του Φεστιβάλ Κολωνού

Δήμος Αιγιαλείας: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις ζημιών σε πυρόπληκτες περιοχές
31 Αυγούστου 2021
Πρόταση μαθητών για ανάπλαση οδού στο δήμο του Παύλου Μελά
31 Αυγούστου 2021
Show all

Ανοίγει η αυλαία του Φεστιβάλ Κολωνού

Ανοίγει η αυλαία του Φεστιβάλ Κολωνού


Στους πληγέντες των πρόσφατων πυρκαγιών θα διαθέσει ο Δήμος Αθηναίων, όλα τα έσοδα από το φετινό Φεστιβάλ Κολωνού, που ξεκινά στις 6 Σεπτεμβρίου. «Πολιτισμός σημαίνει αλληλεγγύη», υπογραμμίζει στη σχετική ανακοίνωση του, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), που διοργανώνει το φεστιβάλ στο Θέατρο Κολωνού και το οποίο, έως τις 28 Απριλίου που θα διαρκέσει, θα προσφέρει εξαιρετικές μουσικές και θεατρικές παραστάσεις.

Στη σκηνή του θεάτρου Κολωνού θα ανέβουν κορυφαίοι Έλληνες ερμηνευτές, όπως οι: Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Νίκος Πορτοκάλογλου, Μανώλης Μητσιάς, Κώστας Μακεδόνας, Ελένη Βιτάλη, Στάθης Δρογώσης, Στέλιος Ρόκκος, Μελίνα Ασλανίδου, Έλενα Παπαρίζου, Τάμτα, ‘Αγγελος, Στέλιος & Διαμαντής Διονυσίου, Ηλίας Βρεττός, Μαριώ και Λάμπρος Καρελάς, Πετρολούκας Χαλκιάς, Δημήτρης Μπάσης, Έλενα Τσαγκρινού κά.

Η αυλαία του φεστιβάλ ανοίγει με τον μονόλογο του Αντώνη Τσιπιανίτη «Η Πόρνη από Πάνω» με την Κατερίνα Διδασκάλου, ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τον Γιάννη Μπέζο στον ρόλο του Οθέλλου, μαζί με τον Αιμίλιο Χειλάκη και τη Μυρτώ Αλικάκη στην ομώνυμη παράσταση. Ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης και η Θεοφανία Παπαθωμά, πρωταγωνιστούν στη μουσικοθεατρική παράσταση «Κάποτε στο Βόσπορο», ενώ ο Γρηγόρης Βαλτινός θα υποδυθεί τον μεγάλο μας ποιητή Κωστή Παλαμά.

Η σκηνή του θεάτρου θα φιλοξενήσει την «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» με την Λένα Παπαληγούρα, τον Μιχάλη Σαράντη, αλλά και με την Χάρις Αλεξίου που συμμετέχει για πρώτη φορά σε παράσταση αρχαίου δράματος, καθώς και τις παραστάσεις «Η κυρά της Ρω» με τη Φωτεινή Μπαξεβάνη, «Μια χώρα δυο αιώνες» με τη Ράνια Σχίζα, «Βάκχες» με τους ‘Ακη Σακελλαρίου, Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο και Ιωάννα Παππά και «Ο Πατέρας μου η Αθήνα» της Μάνιας Παπαδημητρίου. Ο ΟΠΑΝΔΑ έχει πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων, αλλά και των κανόνων λειτουργίας των χώρων, για την προστασία και την ασφάλεια του κοινού και των εργαζομένων, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας.