Αντίθετη η Δημοτική Κοινότητα Ορεστιάδας με τη δημιουργία νέας δομής στο Φυλάκιο Έβρου

Αρνητικά όλα τα τεστ για τον κορωνοϊό στη Γλυφάδα
12 Ιανουαρίου 2021
Μεταφορά της ΔΕΘ στα Δυτικά ζητούν επτά δήμαρχοι του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης
12 Ιανουαρίου 2021
Show all

Αντίθετη η Δημοτική Κοινότητα Ορεστιάδας με τη δημιουργία νέας δομής στο Φυλάκιο Έβρου

Την πλήρη αντίθεσή του με την επέκταση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης και τη δημιουργία νέας δομής στο Φυλάκιο Έβρου εκφράζει με ψήφισμά του το συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Ορεστιάδας, το οποίο συνεδρίασε ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Ν. Μηταράκη και λόγω των σχεδίων για δημιουργία νέας κλειστής δομής στην περιοχή.

Ειδικότερα το Συμβούλιο με ψήφισμά του ζητά να μη γίνει καμία επέκταση της υφιστάμενης δομής, καμία αύξηση της δυναμικότητάς της, καμία δημιουργία νέας δομής στην Κοινότητα Φυλακίου του δήμου Ορεστιάδας, στον Έβρο και συνολικά στη Θράκη. Αντιθέτως ζητά βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, των υποδομών, της υφιστάμενης δομής, καθώς και επίσπευση των διαδικασιών χορήγησης ή μη ασύλου και κυρίως της επιστροφής των μη δικαιούμενων στις χώρες τους, με έξοδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τέλος καλεί «την Ελληνική Κυβέρνηση να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της προς τον ακριτικό λαό του Έβρου και να αναλάβει τέτοιες πρωτοβουλίες, ώστε να πάρει μέτρα ενίσχυσης και να δώσει κίνητρα παραμονής των ακριτών σε ασφαλές περιβάλλον».