Απομάκρυνση κατοίκων και εκκενώσεις στον Δήμο Παλαμά

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Ο Ντάνιελ έπνιξε τις μακέτες Αγοραστού και Μπέου
6 Σεπτεμβρίου 2023
Κακοκαιρία Daniel: Σοβαρά προβλήματα σε Επίδαυρο, Ερμιόνη, Κόστα, Κρανίδι
6 Σεπτεμβρίου 2023
Show all

Απομάκρυνση κατοίκων και εκκενώσεις στον Δήμο Παλαμά

Απομάκρυνση κατοίκων και εκκενώσεις στον Δήμο Παλαμά

Έντονα είναι τα πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές του δήμου Παλαμά Καρδίτσας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής αρχής η περιοχή του δήμου είναι πλημμυρισμένη σε αγροτικές εκτάσεις, οδικό δίκτυο σε πολλές θέσεις, αλλά και σε όλους τους οικισμούς, ενώ έσπασε το φράγμα της Υπέρεια. Οι κάτοικοι της πόλης του Παλαμά που έχει μπει νερό στις κατοικίες τους κατευθύνονται στο κλειστό γυμναστήριο Παλαμά., ενώ απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι του Αμπελώνα και δόθηκε εντολή για εκκένωση σε Φύλλο, Ψαθοχώρα και Μεταμόρφωση.

Όπως σημειώνει ο δήμαρχος Γιώργος Σακελλαρίου τα δίκτυα των ομβρίων δεν μπορούν να απορροφήσουν τον τεράστιο όγκο νερού που έπεσε και λειτουργούν πλέον ανάστροφα, μεταφέροντας το νερό από έξω προς τα μέσα.

«Δημοτική Αρχή, Περιφέρεια, μηχανήματα και κάθε αρμόδιος φορέας είναι επί τόπου στα πλέον δύσκολα σημεία για επεμβάσεις όπου απαιτηθεί.

Αναμένουμε την ολοκλήρωση των φαινομένων με την ελπίδα να μην υπάρξουν περαιτέρω καταστροφές. Συνιστούμε ψυχραιμία σε όλους και τήρηση των μέτρων της Πολιτικής Προστασίας», αναφέρει ο κ. Σακελλαρίου.

Για επείγοντα θέματα μπορούν να τηλεφωνούν στον Δήμο στα τηλέφωνα 2444350110-116