Αρμόδια για αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων λόγω COVID-19 τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας

Β. Κικίλιας: Τοπικά και όχι οριζόντια μέτρα αν χρειαστεί για τον κορωνοϊό, σε επίπεδο δήμων στην Αττική
14 Σεπτεμβρίου 2020
Συνεδριάζει αύριο το ΔΣ της ΚΕΔΕ
14 Σεπτεμβρίου 2020
Show all

Αρμόδια για αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων λόγω COVID-19 τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας

Διευκρινίσεις αναφορικά με την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων λόγω κορωνοϊού δίνει με έγγραφό του το υπουργείο Εσωτερικών.

Ειδικότερα τονίζεται ότι η αρμοδιότητα για την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων κάθε τύπου και βαθμίδας ανήκει αποκλειστικά στα υπουργεία Παιδείας και Υγείας, ύστερα από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας. Παράλληλα διευκρινίζεται ότι για την ανατολή λειτουργίας των σχολείων λόγω κορονοϊού, δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις που αποδίδουν αρμοδιότητα στους δημάρχους ή στους αντιπεριφερειάρχες για ολιγοήμερη διακοπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Αναλυτικά στο έγγραφο αναφέρονται τα εξής:

Αναφορικά με την λειτουργία των σχολείων από τη Δευτέρα, 14.9.2020, και λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες που υπάρχουν λόγω των μέτρων αποτροπής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, σας επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις των περ. στ’ της παρ. 2 και περ. δ’ της παρ. 4 του άρθρου πρώτου της από 25.2.2020 ΠΝΠ (Α’ 42), η αρμοδιότητα για την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων κάθε τύπου και βαθμίδας ανήκει αποκλειστικά στα Υπουργεία Παιδείας & Θρησκευμάτων και Υγείας, ύστερα από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας.

Ειδικά για τις περιπτώσεις αναστολής λειτουργίας λόγω κορωνοϊού, διατάξεις που αποδίδουν αρμοδιότητα στους δημάρχους ή στους αντιπεριφερειάρχες για ολιγοήμερη διακοπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δεν εφαρμόζονται.