Αύξηση της απόδοσης εσόδων υπέρ των δήμων από μισθώσεις παραλιών ζητά η ΠΕΔ Κρήτης

Νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ, με αίτημα την απόσυρση του νσχ για το νερό
17 Μαρτίου 2023
Αθήνα: Σύγχρονη και πλήρως εξοπλισμένη παιδική χαρά στο Μεταξουργείο
17 Μαρτίου 2023
Show all

Αύξηση της απόδοσης εσόδων υπέρ των δήμων από μισθώσεις παραλιών ζητά η ΠΕΔ Κρήτης

Την αύξηση της απόδοσης εσόδων από τις μισθώσεις παραχώρησης αιγιαλού και παραλιών υπέρ των δήμων ζητά η ΠΕΔ Κρήτης.

Συγκεκριμένα η ΠΕΔ Κρήτης σε ανακοίνωσή της με αφορμή την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ, τονίζει τη μεγάλη καθυστέρηση που εξεδόθη εν λόγω ΚΥΑ καθώς επίσης και τη μεγάλη οικονομική επιβάρυνση που προκαλεί στα οικονομικά των δήμων η διαχείριση του αιγιαλού, όπως έχει διαμορφωθεί το ισχύον νομικό πλαίσιο.

«Η απόδοση του μισθωτικού ανταλλάγματος από την παραχώρηση της χρήσης του αιγιαλού με 40% υπέρ του Δημοσίου, το οποίο δεν προσφέρει απολύτως τίποτα, και με το 60% υπέρ των οικείων ΟΤΑ, συνιστά κατάφωρη αδικία σε βάρος των δήμων, οι οποίοι επωμίζονται το υπέρογκο κόστος της καθημερινής καθαριότητας, ναυαγοσωστικής κάλυψης, προστασίας του περιβάλλοντος, αισθητικής αλλά και ποινικής ευθύνης συν όλο διοικητικό κόστος για τη σύναψη των συμβολαίων», τονίζει η ΠΕΔ Κρήτης.

Για το λόγο αυτό ζητά, «την αύξηση της απόδοσης εσόδων από τις μισθώσεις παραχώρησης αιγιαλού προς τους δήμους και την Κτηματική Υπηρεσία από την αναλογία 60-40 σε 80-20. Η ίδια αναλογία να ισχύσει για όλες τις συμβάσεις παραχώρησης ανεξαρτήτου του χρόνου κατάρτισής τους καθώς και για τα επιβαλλόμενα πρόστιμα προς τρίτους».