Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου: “Έχουμε πετύχει πολλά και μπορούμε ακόμα περισσότερα”
2 Σεπτεμβρίου 2021
Ευρεία σύσκεψη για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής
2 Σεπτεμβρίου 2021
Show all

Α. Ακρίβος: Ορφάνεψε η Ρωμιοσύνη

Το μήνυμα του Περιφερειακού Συμβούλου Θεσσαλίας για την απώλεια του κορυφαίου Μίκη Θεοδωράκη

Στη δήλωσή του, για την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη, ο περιφερειακός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια”, κ. Αθανάσιος Ακρίβος επισημαίνει:

Σήμερα, πενθούμε όλοι. Ορφάνεψε η Ρωμιοσύνη. «Έφυγε» ένας μεγάλος Έλληνας. Μια τεράστια κι εμβληματική μορφή του ελληνικού πολιτισμού και της σύγχρονης ιστορίας αυτού του τόπου. Ένας από τους μεγαλύτερους συνθέτες του 20ου αιώνα, το έργο του οποίου θα μείνει, οικουμενικά, διαχρονικό.
Μελωδός της ελληνικότητας με μοναδικό τρόπο, μας έφερε σε επαφή με όλες τις εκφάνσεις της «με μουσικές εξαίσιες, με φωνές», γι΄ αυτό και σήμερα το σύμπαν του κόσμου του ελληνικού με ευλάβεια υποκλίνεται στη συναρπαστική διαδρομή του και στην ανεπανάληπτη και οικουμενική πολιτιστική και όχι μόνο συμβολή του, ενώ την ίδια στιγμή ξεκινάει η πολύτιμη συμπόρευσή μας με την ανεκτίμητη μνήμη του.
Βέβαια, ο Μίκης Θεοδωράκης δεν θα «φύγει» ποτέ. Θα είναι πάντα στη ψυχή της Ελλάδας. Δεν αφήνει παρακαταθήκη μόνο το μεγαλειώδες έργο του. Μας αφήνει το παράδειγμα της ζωής του. Έναν διαρκή αγώνα για Ελευθερία, Δημοκρατία και Δικαιοσύνη.

Μόνο ό,τι βγαίνει από την καρδιά μας και το λογισμό μας έχει νόημα.
«Άξιος Εστί».
Αθάνατος.