Α. Νταβίας: Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ είναι το πιο συμπαγές κόμμα του χώρου

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Παρών στο 1ο Acharnes City Festival
20 Ιουνίου 2022
Έτος «Κλιματικής Αλλαγής στα σχολεία» του Δήμου Καισαριανής
20 Ιουνίου 2022
Show all

Α. Νταβίας: Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ είναι το πιο συμπαγές κόμμα του χώρου

Α. Νταβίας: Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ είναι το πιο συμπαγές κόμμα του χώρου

Του ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΑΒΙΑ (Επικεφαλής Οργανωτικής Επιτροπής Πράσινου Κινήματος)

Βρισκόμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο για τις εθνικές εκλογές είτε αυτές γίνουν τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο, είτε αυτές γίνουν λίγο αργότερα.

Ήδη οι παραδοσιακές κομματικές δυνάμεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ) τίθενται σε εκλογική διάταξη, κάνουν περιοδίες, ανακοινώνουν υποψηφιότητες και κινούνται για τις επερχόμενες εκλογές.

Εκλογές που θα έχουν ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο διεξαγωγής από αυτά που έχουμε μέχρι σήμερα βιώσει.

Δεν είναι μόνο η απλή αναλογική που διαμορφώνει αυτό το πλαίσιο. Είναι κυρίως ότι η απλή αναλογική θα αποτυπώσει την εξασθένιση της επιρροής του διπολισμού στο κοινωνικό επίπεδο. Το δίλημμα “δεξιά πολυκατοικία – αριστερή πολυκατοικία” που συντηρεί το φαύλο και ξεπερασμένο πολιτικό σύστημα δείχνει να πνέει τα λοίσθια, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, ακόμα και αυτές που δημοσιεύονται.

Τα επικοινωνιακά επιτελεία των παραδοσιακών κομμάτων, εκμεταλλευόμενα το εξαρτημένο μηντιακό σύστημα προσπαθούν να αποκρύψουν από τους πολίτες αυτή την αλήθεια.

Και το κάνουν με έναν τρόπο που είναι “θεμιτός”: Την αναγωγή της “θολής” περιοχής του εκλογικού φάσματος στις συστημικές δυνάμεις.

Για να το κάνουμε λιανά: το 30% του εκλογικού σώματος που δηλώνει ότι θα ψηφίσει “άλλο” ή δηλώνει “αναποφάσιστο” κατανέμεται στις δυνάμεις του συστήματος, που δεν είναι μόνο τα τρία “μεγάλα” κόμματα, ούτε καν τα μικρότερα κοινοβουλευτικά κόμματα, αλλά είναι ακόμα και τα εξωκοινοβουλευτικά δορυφορικά τους κόμματα, που έχουν επιλεγεί να εμφανίζονται στις παρουσιάσεις των δημοσκοπήσεων στην κοινή γνώμη.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο χώρος της πολιτικής οικολογίας, ο Πράσινος χώρος που αποτελεί σε όλη την Ευρώπη την ανερχόμενη πολιτική δύναμη – εκτός του παραδοσιακού φάσματος δεξιάς, σοσιαλδημοκρατίας, αριστεράς – στην χώρα μας ακόμα μένει στο παρασκήνιο των πολιτικών διεργασιών, παραμένει στην αφάνεια παρά τις προσπάθειές μας.

Όλα τα επιτελεία των κομμάτων του συστήματος βέβαια γνωρίζουν ότι ο χώρος βρίσκεται σε κίνηση εδώ και μήνες.

Το Πράσινο Κίνημα πρωτοστατεί στις διεργασίες ενοποίησης του χώρου και της δόμησης συμμαχιών με δυνάμεις του πατριωτικού σοσιαλιστικού χώρου και της ανανεωτικής αριστεράς. Το Πράσινο Κίνημα είναι ο καταλύτης σε αυτές τις διεργασίες, όχι γιατί αυτό μας αρέσει να λέμε για να χαϊδεύουμε τα αφτιά μας και το εγώ μας.

Το Πράσινο Κίνημα είναι ο καταλύτης ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ στον χώρο αυτή την στιγμή, με επίσημες αυτοδιοικητικές καταγραφές σε νομούς και δήμους είναι η πιο έτοιμη δύναμη να μπει στην εκλογική μάχη, το πιο συμπαγές κόμμα του χώρου – αφού έχουμε λύσει τα εσωκομματικά μας και είμαστε μια γροθιά και κυρίως γιατί εμείς ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ και βάζουμε το εγώ κάτω από το ΕΜΕΙΣ.

Πρόσφατες καταγραφές που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι η εκλογική παρουσία του Πράσινου χώρου στις επικείμενες εθνικές εκλογές ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ τα δεδομένα που σήμερα καταγράφονται. Και μάλιστα με τρόπο που θα είναι ΕΚΠΛΗΞΗ.

Ο στόχος πλέον δεν είναι να μπούμε στο επόμενο κοινοβούλιο: Ο στόχος πλέον είναι να γίνουμε η δύναμη ανατροπής στο βαλτωμένο πολιτικό σύστημα.

Μικρομεγαλισμός θα πεις;

Μπορούμε;

Αυτό το γνωρίζουν όλοι πλέον και κυρίως οι αντίπαλοί μας: ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

ΕΥΤΥΧΩΣ οι πληττόμενοι από την δυναμική μας ασχολούνται πολύ για να μας βάλουν εμπόδια. (Το κακό για εμάς θα ήταν να αδιαφορούσαν.)

Μένει να μείνουν τα παιχνίδια από εξωγενείς παράγοντες εκτός των διεργασιών ενοποίησης που επιχειρείται. Και σε αυτό πρέπει να είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι ΞΕΚΑΘΑΡΟΙ, όπως είμαστε εμείς.

Η κλεψύδρα αδειάζει, ο χρόνος τελειώνει, η ενδοσκόπηση δεν μπορεί άλλο να καθυστερεί την εκλογική διάταξη για την επερχόμενη μάχη που ΠΡΕΠΕΙ να την δώσουμε.

Με όποιον το θέλει.

Η ιστορία γράφεται από τους έτοιμους, τους θαραλλέους και τους παρόντες.

ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ.