Βέροια: Με πράσινο αποτύπωμα το 2ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης

Ίδρυση νέου βρεφικού τμήματος στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου
20 Ιουνίου 2023
Προεγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αχαρνών
20 Ιουνίου 2023
Show all

Βέροια: Με πράσινο αποτύπωμα το 2ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης

Σε ένα σχολείο με πράσινο αποτύπωμα μετατράπηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου.

Η χρηματοδότηση του έργου, προϋπολογισμού 336.000 €, έγινε από το επιχειρησιακό πρόγραμμα:«Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» και οι εργασίες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, τοποθέτηση θερμομόνωσης στο σύνολο του κελύφους του κτιρίου, αντικατάσταση του συνόλου των μεταλλικών κουφωμάτων με νέα από αλουμίνιο, όπως του συνόλου των φωτιστικών με φωτιστικά τύπου LED, αντικατάσταση του συστήματος παραγωγής θέρμανσης με χρήση αντλιών θερμότητας, όπως και του δικτύου διανομής για τη μείωση των λειτουργικών δαπανών του κτιρίου, καθώς και του συνόλου των καλοριφέρ με νέα.

«Οι παραπάνω εργασίες στοχεύουν στην εξοικονόμηση ενέργειας σε ένα κτίριο του 1960. Σε μία περίοδο ενεργειακή κρίσης η αναβάθμιση των υφιστάμενων δημοτικών και δημόσιων κτιρίων είναι αναγκαία. Στόχος μας είναι να συμβαδίζουμε με τα νέα δεδομένα», σημειώνει ο δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης.