Βελτίωση του οδικού άξονα Δροσιά – Διόνυσος – Νέα Μάκρη

Ένταξη και των αγροτικών εκμεταλλεύσεων που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel στο πλαίσιο της πρώτης αρωγής έναντι επιχορήγησης επιχειρήσεων
10 Οκτωβρίου 2023
19,8 εκ. ευρώ από το ΠΔΕ για την κατάρτιση 25.000 ατόμων μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα
10 Οκτωβρίου 2023
Show all

Βελτίωση του οδικού άξονα Δροσιά – Διόνυσος – Νέα Μάκρη

Βελτίωση του οδικού άξονα Δροσιά – Διόνυσος – Νέα Μάκρη

Ένα σημαντικό έργο το οποίο ενισχύσει την οδική ασφάλεια και βελτιώνει σημαντικά τους χρόνους μετακίνησης μπαίνει στην τελική ευθεία υλοποίησης μετά και την υπογραφή της σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης προϋπολογισμού 33,5 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για το έργο του οδικού άξονα 29, Δροσιά-Διόνυσος-Νέα Μάκρη. Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Αττικής.
Με αφορμή την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε: «Ένα σημαντικός οδικός άξονας μετά από πολλά χρόνια εκσυγχρονίζεται και γίνεται πιο λειτουργικός και ασφαλής, τόσο για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, όσο και για τους χιλιάδες πολίτες που τον αξιοποιούν για την μετακίνηση τους. Κεντρικός στόχος μας παραμένει η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και η ενίσχυση της ασφάλειας τους».

Το έργο
Το έργο περιλαμβάνει τη βελτίωση 15,5χλμ. της επαρχιακής οδού Διονύσου – Νέας Μάκρης. Τα 3,71χλμ αφορούν σε βελτίωση των αστικών τμημάτων Διονύσου και Νέας Μάκρης, ενώ τα υπόλοιπα 11.79χλμ αφορούν στη βελτίωση του ενδιάμεσου υπεραστικού τμήματος. Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη προβλέπεται η αναβάθμιση της υφιστάμενης οδού 29, ενώ βελτιώνονται και τα λειτουργικά χαρακτηριστικά του υφιστάμενου οδικού δικτύου. Επίσης ενισχύεται και η οδική ασφάλεια αφού προστίθεται άλλη μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Ταυτόχρονα το έργο θα βελτιώσει τη λειτουργία των κόμβων αφού κατασκευάζονται τέσσερις νέοι ισόπεδοι κόμβοι στις κύριες κάθετες οδούς στην περιοχή του έργου. Τέλος, αναβαθμίζει αισθητικά και «τακτοποιεί» τη λειτουργία των παρόδιων χρήσεων και θέτει τις προϋποθέσεις για περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Ν. Μάκρης με προσέλκυση επισκεπτών λόγω της μείωσης χρόνου κίνησης και αύξησης συνθηκών άνεσης και ασφάλειας.