Βορίδης: Έρχονται απολύσεις συμβασιούχων στους δήμους

Συγκεκριμένες προτάσεις από το Πράσινο Κίνημα για τα αδέσποτα ζώα με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα
4 Απριλίου 2021
Νομοσχέδιο για το Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου
5 Απριλίου 2021
Show all

Βορίδης: Έρχονται απολύσεις συμβασιούχων στους δήμους

Απολύσεις συμβασιούχων προκειμένου να προχωρήσουν οι 1.920 μόνιμες προσλήψεις που ζητούν οι δήμοι, ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΜΕΡΑ 25 Κρίτωνα Αρσένη, ο κ. Βορίδης Ο κ. Βορίδης αναγνώρισε το αίτημα των Δήμων της χώρας για την κάλυψη του συνόλου των 1.920 κενών οργανικών θέσεων διαφόρων κατηγοριών, κλάδων και ειδικοτήτων, ωστόσο δήλωσε ότι οποιαδήποτε πρόσληψη θα πρέπει να γίνεται έναντι των θέσεων εκτάκτου προσωπικού που υπάρχουν σήμερα. Είπε μάλιστα ότι οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο.

Ήξεις αφήξεις για τους εργαζόμενους 3Κ
Όσον αφορά στο θέμα που έθεσε ο κ. Αρσένης σχετικά με τη μονιμοποίηση των προσληφθέντων στην καθαριότητα των Δήμων (προκήρυξη 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ), καθώς ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας προβλέπει τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων μετά το πέρας της διετίας , ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι αυτή θα γίνει, αφού ολοκληρωθεί η αξιολόγηση τους, το Σεπτέμβριο του 2021. Αρνήθηκε όμως να απαντήσει αν η μονιμοποίηση θα αφορά και αυτούς που παρόλο που εργάζονται πάνω από δύο χρόνια στο δημόσιο, άλλαξαν θέση το διάστημα αυτό μεταξύ των προσωρινών, τελικών και αναθεωρημένων πινάκων των προσλήψεων της 3Κ/2018.

Αρσένης: Αλαζονεία και αμετροέπεια
«Παρακολουθήσαμε όλοι στην Ολομέλεια της Βουλής μια αλαζονική, αμετροπρεπή και προκλητική αναλγησία εκ μέρους της Κυβέρνησης στο θέμα τόσο του έκτακτου προσωπικού των Δήμων όσο και της μονιμοποίησης των προσληφθέντων εδώ και τρία σχεδόν χρόνια στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων. Τι και αν η επιδημία θα έπρεπε να κάνει την κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεσες προσλήψεις στην καθαριότητα στους Δήμους και παντού. Για την κυβέρνηση η επίδειξη αυταρχισμού προέχει από την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης», δήλωσε ο κ. Αρσένης μετά το πέρας της συζήτησης.