Βόιο: Ανάπλαση δρόμων με καλντερίμια στη Σιάτιστα

ΤΕΕ: Αρχίζει ο προσεισμικός έλεγχος δημοσίων κτιρίων
3 Νοεμβρίου 2023
Άρτα: Νέος ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων για την πόλη
3 Νοεμβρίου 2023
Show all

Βόιο: Ανάπλαση δρόμων με καλντερίμια στη Σιάτιστα

Βόιο: Ανάπλαση δρόμων με καλντερίμια στη Σιάτιστα

Τη σύμβαση του έργου ανάπλασης της οδοποιίας των ιστορικών τόπων της Σιάτιστας, υπέγραψε την Τετάρτη 1/11, ο δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας.

Η ανάπλαση – κατασκευή καλντεριμιών στον ιστορικό τόπο της συνοικίας της Χώρας περιλαμβάνει τις οδούς που οδηγούν στα πιο αξιόλογα αρχοντικά της Σιάτιστας, όπως Αρχοντικό Μανούση, Κατρανά, Νάκου, Τζώνου, με συνολικό μήκος δρόμων 882,00 μ. και η ανάπλαση στον ιστορικό τόπο της συνοικίας της Γεράνειας περιλαμβάνει την περιοχή «Πούλκω» και την περιοχή «Γλα», όπου συναντώνται τα αρχοντικά Πουλκίδη, Τζώνου, Νάτσινα, με συνολικό μήκος δρόμων 610,00 μ.

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1.435.300,00 ευρώ και η χρηματοδότηση προέρχεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020» με συγχρηματοδότηση Ε.Τ.Π.Α.

«Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να υλοποιεί έργα, που αναβαθμίζουν αισθητικά τους οικισμούς του Δήμου και ταυτόχρονα βελτιώνουν τις συνθήκες κυκλοφορίας των οχημάτων και των πεζών», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Βοΐου.