Β. Κυνουρία: Ανέγερση σύγχρονου βιοκλιματικού διθέσιου Νηπιαγωγείου στο Παράλιο Άστρος

Συλλυπητήρια δήλωση του δημάρχου Ηρακλείου για τον θάνατο του Γιώργου Γραμματικάκη
25 Οκτωβρίου 2023
Β. Τζουμέρκα: Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων
25 Οκτωβρίου 2023
Show all

Β. Κυνουρία: Ανέγερση σύγχρονου βιοκλιματικού διθέσιου Νηπιαγωγείου στο Παράλιο Άστρος

Β. Κυνουρία: Ανέγερση σύγχρονου βιοκλιματικού διθέσιου Νηπιαγωγείου στο Παράλιο Άστρος

Τη σύμβαση του έργου «Ανέγερση Διθέσιου Νηπιαγωγείου Παραλίου Άστρους», υπέγραψαν την Τρίτη 24/10, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. Αθανάσιος Γιάνναρης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του Προέδρου της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε., Τίμου Κατσίπου, του Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας, Γιώργου Καμπύλη και του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Αλέξιου Αρφάνη.
Η συνολική δαπάνη του προϋπολογισμού ανέρχεται σε 1.238.000,00€ και η προθεσμία περαίωσης του έργου είναι τριακόσιες εξήντα πέντε (365) ημερολογιακές ημέρες και αρχίζει από την υπογραφή της σύμβασης. Το έργο χρηματοδοτείται από την ΚΤ.ΥΠ Α.Ε μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕΠ).
Το κτίριο είναι ισόγειο και περιλαμβάνει, χώρους διοίκησης, 2 αίθουσες, πολυδύναμο χώρο, τραπεζαρία, κουζίνα, χώρους υγιεινής και αποθηκευτικούς χώρους. Το διδακτήριο θα έχει δυναμικότητα 50 μαθητών. Η συνολική πραγματοποιούμενη δόμηση είναι: 457,01 τ.μ.
Στον περιβάλλοντα χώρο, υπάρχει πρόβλεψη να φυτευτούν 18 νέα δένδρα και 21 θάμνοι. Κατασκευάζεται τοίχος περίφραξης με σιδερένιο κιγκλίδωμα και δυο εισόδους. Δημιουργούνται περιοχές με πράσινο καθώς και περιοχές σκληρών επιφανειών από τσιμεντόπλακες έγχρωμες αντιολισθητικές και άλλες με κατάλληλο χώμα για οργανωμένη φύτευση.
Το κτίριο έχει αντιμετωπιστεί βιοκλιματικά και ενεργειακά. Προβλέπεται φωτισμός αύλειου χώρου με λαμπτήρες τεχνολογίας led. Επίσης εγκατάσταση φωτοβολταϊκών για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και αξιοποίησή της με τη μέθοδο του ετήσιου συμψηφισμού ενέργειας (net metering).
«Με την υπογραφή της παρούσας σύμβασης αντιμετωπίζεται το χρόνιο πρόβλημα της στέγασης του Νηπιαγωγείου Παραλίου Άστρους, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη την αύξηση του μαθητικού δυναμικού της Κοινότητας. Με την ολοκλήρωσή του θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο βιοκλιματικό διθέσιο Νηπιαγωγείο χωρητικότητας 50 νηπίων», δήλωσε ο δήμαρχος Γ. Καμπύλης, απευθύνοντας ευχαριστίες στον πρόεδρο της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε., για την καθοριστική συνεισφορά του στην εξασφάλιση της χρηματοδότησης και στην ωρίμανση του έργου, καθώς και στον Διευθύνοντα Σύμβουλο, τα στελέχη του Δ.Σ, και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε., όσο και του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.