Γεωραντάρ για την ανίχνευση και χαρτογράφηση υπόγειων δικτύων πήρε ο Δήμος Λευκάδας

Ξεκίνησε η υπογείωση των καλωδίων στον Δήμο Πεντέλης
15 Φεβρουαρίου 2022
Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αχαρνών
15 Φεβρουαρίου 2022
Show all

Γεωραντάρ για την ανίχνευση και χαρτογράφηση υπόγειων δικτύων πήρε ο Δήμος Λευκάδας

Στην προμήθεια συστήματος ανίχνευσης και χαρτογράφησης υπόγειων δικτύων με γεωραντάρ υπεδάφους(Ground Penetrating Radar – GRP), προχώρησε το Τμήμα Ύδρευσης-Αποχέτευσης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λευκάδας. Ο προϋπολογισμός του μηχανήματος τύπου LEICA DS2000, ανέρχεται σε 32.240,00€.

Όπως αναφέρει ο Δήμος, σχετικά, η αγορά του γεωραντάρ, κρίθηκε αναγκαία λόγω της έλλειψης χαρτογραφημένων δικτύων και διαφόρων υπόγειων κατασκευών.

Σκοπός της προμήθειας είναι ο μη καταστροφικός εντοπισμός θαμμένων αντικειμένων και υπόγειων δομών σε υλικά όπως χώμα, πετρώδη εδάφη, οπλισμένο σκυρόδεμα, άσφαλτο κλπ, καθώς και η χαρτογράφηση υπόγειων δικτύων κοινής ωφέλειας, και πιο συγκεκριμένα σωληνώσεων δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης και όμβριων, καλώδια, υπόγεια τεχνικά έργα κ.α.

Ειδικότερα, η αποτύπωση των υπόγειων δικτύων είναι απαραίτητη σε περιπτώσεις που: εκτελούνται έργα όπου προβλέπονται εκσκαφές, εκπονούνται μελέτες επέκτασης των δικτύων, γίνεται έλεγχος παράνομων παροχών, υπάρχει ανάγκη εντοπισμού αγωγού στο υπέδαφος για την αποκατάσταση βλάβης και πολλά άλλα.