ΓΕΩΤΕΕ: Συνέδριο για την προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού

Παράδειγμα προς μίμηση ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος – Ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης παρουσίασε απολογισμό της δράσης του στην ΚΕΔΕ
29 Φεβρουαρίου 2024
Δήμος Ηρακλείου: Σύσκεψη για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο
29 Φεβρουαρίου 2024
Show all

ΓΕΩΤΕΕ: Συνέδριο για την προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού

ΓΕΩΤΕΕ: Συνέδριο για την προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού

Συνέδριο με θέμα «Ο Υμηττός αύριο. Προστασία, διαχείριση και διασύνδεση με την κοινωνία», διοργανώνει το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το Σάββατο Σάββατο 2 Μαρτίου  και την Κυριακή 3 Μαρτίου, στο δημαρχείο Ηλιούπολης.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου  θα παρουσιαστούν θέματα που αφορούν στην υφιστάμενη κατάσταση του ορεινού όγκου του Υμηττού και σχετίζονται με το φυσικό περιβάλλον του και τις επιπτώσεις των ανθρώπινων παρεμβάσεων σε αυτό.

Θα προσδιοριστούν και θα αναλυθούν τα προβλήματα και οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει ο Υμηττός και θα συζητηθούν προτάσεις διαχείρισης που θα εξασφαλίζουν τον πολυλειτουργικό ρόλο του Υμηττού ως περιαστικό δάσος που συμβάλει καθοριστικά στην ανθεκτικότητα των αστικών περιοχών της Αττικής.

Οι εργασίες του συνεδρίου διαρθρώνονται σε δύο μέρη και συγκεκριμένα το πρώτο μέρος που περιλαμβάνει εισηγήσεις ειδικών επιστημόνων και φορέων και το δεύτερο μέρος όπου θα διεξαχθεί συζήτηση με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Πολιτείας για θέματα δασικής πολιτικής, της Δασικής Υπηρεσίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού, του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και άλλων φορέων.

Αναλυτικά το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Ολόκληρο το συνέδριο θα μεταδοθεί ζωντανά διαδικτυακά, με livestreaming, μέσω της ιστοσελίδας του Επιμελητηρίου (https://geotee.gr)