Γιάννενα: Ολοκληρώθηκε ο κόμβος στο κέντρο της πόλης

Challenge 100 Sustainable Cities: Στην 7η θέση η Κοζάνη
26 Οκτωβρίου 2022
Έρευνα για τον τουρισμό στην Κέρκυρα, από τον κεντρικό Δήμο και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο
26 Οκτωβρίου 2022
Show all

Γιάννενα: Ολοκληρώθηκε ο κόμβος στο κέντρο της πόλης

Στη διάθεση των πολιτών είναι πλέον τα έργα στο κέντρο των Ιωαννίνων, με σημαντικότερο τον κυκλικό κόμβο που κατασκευάστηκε.
Οι εργασίες, όπως ενημερώνει ο Δήμος, σχεδόν στο σύνολό τους έχουν ολοκληρωθεί και θα αποπερατωθούν εντός των επόμενων ημερών με την τοποθέτηση των νέων φωτιστικών.
“Το έργο ολοκληρώθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και με τη μικρότερη δυνατή όχληση”, επισημαίνει, απευθύνοντας ευχαριστίες στους πολίτες για την κατανόησή που έδειξαν, όλο το διάστημα εκτέλεσης των εργασιών, στις υπηρεσίες για τη συμβολή τους και στον ανάδοχο για τη συνέπειά του.
Ο κυκλικός κόμβος έχει αναβαθμίσει αισθητικά το κέντρο των Ιωαννίνων, ενώ συμβάλλει στην άμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος.
Είναι ένας από τους τρεις, που περιλαμβάνονται στο ίδιο έργο που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ.
Ο δεύτερος κόμβος θα κατασκευαστεί στη συμβολή της Λεωφόρου Γράμμου και των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Καλπακίου, στην βόρεια είσοδο της πόλης των Ιωαννίνων.
Ο κόμβος θα έχει διάμετρο κυκλικής νησίδας 23.00 μέτρα και εξωτερική 42.00 μέτρα , με πλάτος οδοστρώματος 8,50 μέτρα και πλακοστρωμένο δακτυλίδι της κυκλικής νησίδας.
Ο τρίτος κόμβος, για τον οποίο οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα θα κατασκευαστεί στην συμβολή της Λεωφόρου Γράμμου με την οδό Ίωνος Δραγούμη.
“Η συγκεκριμένη διασταύρωση αποτελεί μία από τις κυριότερες για την ευρύτερη περιοχή και με το νέο έργο που θα εκτελεστεί θα αντιμετωπιστούν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα”, καταλήγει ο Δήμος ενημερώνοντας τους πολίτες.