Γιάννενα: Στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανασυγκρότησης εντάχθηκε το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας

Στην τελική ευθεία ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το Παραλιακό Μέτωπο της Πάτρας
9 Ιουνίου 2021
Νέος Αναπτυξιακός Οργανισμός στην Περιφέρεια
9 Ιουνίου 2021
Show all

Γιάννενα: Στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανασυγκρότησης εντάχθηκε το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας

Στο Ταμείο Ανάκαμψης εντάχθηκε το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης και έτσι ξεκινά η διαδικασία υλοποίησης του έργου.
Στο θετική αυτή εξέλιξη αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος ανακοίνωσε, ότι θα συνταχθεί πλέον το Τεχνικό Δελτίου του Έργου με το συνολικό του προϋπολογισμό να ανέρχεται στις 24.770.088 ευρώ. Το έργο θα γίνει σε έκταση 40 στρεμμάτων, με κτιριακές εγκαταστάσεις 15.000 τ.μ.
«Καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι ένα τεράστιο άγχος για την υλοποίηση αυτού του έργου που αφορά όλη την Ήπειρο. Επειδή μας λένε ότι έχετε στόχο να το εκτελέσετε το έργο ως εμπροσθοβαρές, μας ζητάνε να προωθήσουμε το σχέδιο του Τ.Δ.Ε. στην Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης», σημείωσε ο κ. Καχριμάνης.
Ο περιφερειάρχης, ανακοίνωσε επίσης ότι στις 6 Ιουλίου θα γίνει συνάντηση στα Ιωάννινα με τον κ. Jorg Rockenhauser (Permira), στην οποία θα παραστεί και ο κ. Philipp Deutser από την TeamViewer Greece EPE.
«Τους ενδιαφέρει να δούνε τι έχει γίνει μέχρι τώρα. Έχουμε κάνει αρκετή δουλειά μέχρι σήμερα από το Μάρτιο που μας έγινε η παραχώρηση των 40 στρεμμάτων, ετοιμάζουμε αρχιτεκτονικά για 15.,000 τ.μ. προωθήσαμε το Master plan και ο, τι άλλο μας ζητήθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και σήμερα μας ήλθε αυτή η έγκριση».