Γιορτή Τεχνολογίας και Επιστήμης (Steam) στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

Πρόταση του δήμου Χερσονήσου στο Πράσινο Ταμείο για χιλιάδες φυτεύσεις
10 Ιουνίου 2022
Εκδήλωση δήμου Καρδίτσας και ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ για μια ζωή χωρίς εξαρτήσεις
10 Ιουνίου 2022
Show all

Γιορτή Τεχνολογίας και Επιστήμης (Steam) στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

Γιορτή Επιστήμης και Τεχνολογίας διοργανώνει ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου και η Κοινωφελής Επιχείρησή του, και στο πλαίσιο αυτό απευθύνουν πρόσκληση στους πολίτες , να παρακολουθήσουν τις δημιουργίες των μαθητών/τριών της Δ΄-Ε΄ και της Στ΄ τάξης των Δημοτικών σχολείων του Δήμου, που πραγματοποιήθηκαν από το τμήμα εργαστηρίου Steam.

Το εργαστήρι λειτούργησε στην πόλη το χρονικό διάστημα Απριλίου-Μαΐου 2022, με στόχο να βοηθήσει τα μικρά παιδιά, μέσα από το παιχνίδι και τη δημιουργική απασχόληση, να αξιοποιήσουν στοιχεία από την επιστήμη, την τεχνολογία, την μηχανική, τα μαθηματικά και τις τέχνες.

Τα παιδιά «αγκάλιασαν» με τη συμμετοχή τους το εργαστήρι τεχνολογίας και επιστήμης , έπαιξαν και δημιούργησαν πλούσιο υλικό, το οποίο και εκθέτουν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου στο Μοσχάτο (Μιαούλη 60), την Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022, στις 19.00 το απόγευμα.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα όταν τα μικρά παιδιά συμμετέχουν σε δημιουργικές δράσεις και εργαστήρια που στόχο έχουν μέσα από το παιχνίδι και τη δημιουργική απασχόληση να διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες και να κατανοήσουν βασικές έννοιες της επιστήμης και της τέχνης. Το εργαστήρι τεχνολογίας και επιστήμης ξεκίνησε φέτος την Άνοιξη με την εθελοντική προσφορά συμπολίτη μας, ανταποκρινόμενο στο ενδιαφέρον που είχαν δηλώσει οι μαθητές των δημοτικών μας! Γι’ αυτό το λόγο και είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος γιατί τα παιδιά μας και ο εμψυχωτής τους, με την στήριξη της Κοινωφελούς μας Επιχείρησης, παρουσιάζουν τη δουλειά τους καλώντας μας στη δική τους γιορτή! Είμαι σίγουρος ότι θα τους ενθαρρύνουμε με την παρουσία μας και θα θαυμάσουμε από κοντά τα έργα τους!», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου.