Γλυφάδα: Τέλος τα «βουνά» από κλαδιά στους δρόμους

Επίσημη διαμαρτυρία του Δήμου Αλίμου
19 Σεπτεμβρίου 2019
Μήνυμα στήριξης καλλιτεχνικής δημιουργίας στο Μαρούσι
19 Σεπτεμβρίου 2019
Show all

Γλυφάδα: Τέλος τα «βουνά» από κλαδιά στους δρόμους

Με ευρωπαϊκά κονδύλια έγινε η προμήθεια κάδων συλλογής υπολειμμάτων πρασίνου και ειδικού οχήματος για την μετακίνησή τους από το Δήμο Γλυφάδας. Οι δημότες θα πρέπει να τηλεφωνούν στο 15464 ή να υποβάλουν αίτημα στο Fix My City, μία ημέρα πριν προβούν στις εργασίες στους κήπους των σπιτιών τους. Ο Δήμος θα στέλνει δωρεάν τον κάδο, ούτως ώστε να τοποθετούνται απευθείας εκεί τα κομμένα κλαδιά, γκαζόν και φύλλα και να μεταφέρονται προς ανακύκλωση. Με τον τρόπο αυτόν και τα πεζοδρόμια δεν θα έχουν ζημιές και τα μηχανήματα καθαριότητας θα αξιοποιούνται σε άλλες εργασίες και πάνω από όλα θα λειτουργεί καλύτερα κάθε γειτονιά. Η Γλυφάδα είναι μια πόλη καθαρή και φιλόξενη και κάθε μέρα γίνεται ομορφότερη.
«Όλοι μαζί θα πετύχουμε πρότυπες λειτουργίες στην καθαριότητα της πόλης μας», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, υπογραμμίζοντας ότι «τους κάδους τους προμηθευτήκαμε με ευρωπαϊκά χρήματα, όπως και άλλον εξοπλισμό στον τομέα της καθαριότητας, με συνολικό ύψος της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης περίπου 1.000.000 ευρώ».
«Οι νέοι κάδοι συλλογής πρασίνου θα συμβάλουν στην περαιτέρω αύξηση της ανακύκλωσης των υπολειμμάτων πρασίνου με διαλογή στην πηγή. Τα φυτικά υπολείμματα έχουν πλούσιες θρεπτικές ουσίες που μετά από κατάλληλη επεξεργασία μπορούν να γίνουν οργανικό λίπασμα με μεγάλο οικονομικό και περιβαλλοντικό όφελος», τονίζει η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Άννυ Καυκά.
Ο Δήμος Γλυφάδας τα τελευταία δύο χρόνια έχει κάνει έντονη προσπάθεια διαχωρισμού στην πηγή των υπολειμμάτων πρασίνου που συλλέγει και εναποθέτει στο εργοστάσιο κομποστοποίησης της Φυλής. Περίπου 8.000 τόνοι έχουν ανακυκλωθεί με οικονομικό όφελος για τον Δήμο πάνω από 400.000 ευρώ.