Γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης στον Δήμο Πειραιά λόγω κορωνοϊού

Ποια πιστοποιητικά μπορούν να λάβουν ηλεκτρονικά οι πολίτες από τον Δήμο Αθηναίων
24 Μαρτίου 2020
Επτά διαμερίσματα για τις ανάγκες ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού διασφάλισε η Περιφέρεια Αττικής
24 Μαρτίου 2020
Show all

Γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης στον Δήμο Πειραιά λόγω κορωνοϊού

Γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης λειτουργεί στον Δήμο Πειραιά, από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟΔΕΠ), με στόχο την ψυχική ενδυνάμωση των δημοτών και των κατοίκων, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.
Συγκεκριμένα, στην τηλεφωνική γραμμή 210 4101930, ψυχολόγος συζητά με τους πολίτες, ειδικά με τις ευπαθείς ομάδες της πόλης, όλα όσα τους απασχολούν αυτήν την κρίσιμη περίοδο, παρέχοντάς τους ψυχολογική υποστήριξη. Η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9:00 έως τις 17:00.
Υπενθυμίζεται, ότι η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά υλοποιεί μία σειρά νέων κοινωνικών υπηρεσιών για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων της πόλης, όπως καταγραφή αναγκών, δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη και προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους που είναι άποροι ή οικονομικά αδύναμοι και δεν μπορούν να μετακινηθούν, ενώ διεκπεραιώνει αιτήματα για πάσης φύσεως πιστοποιητικά πού εκδίδονται μέσω Κ.Ε.Π. κ.ά.
Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, δήλωσε ότι στον δήμο έχει δημιουργηθεί ένα «δίχτυ» κοινωνικής προστασίας με σημαντικές υπηρεσίες για τις ευπαθείς ομάδες της πόλης, υπογραμμίζοντας πως τις επόμενες ημέρες θα καθιερωθεί η διανομή δύο δωρεάν γευμάτων ημερησίως σε κάθε συμπολίτη μας που έχει ανάγκη και δεν μπορεί να τα προμηθευτεί ο ίδιος. «Ο Δήμος Πειραιά και η ΚΟΔΕΠ, με αίσθημα ευθύνης, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να στηρίξουν σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο τις ευπαθείς ομάδες, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία και να βελτιώσουμε -δεδομένων των δύσκολων συνθηκών- την καθημερινότητά μας, είναι σημαντικό να επιδείξουμε όλοι πειθαρχία στις οδηγίες των ειδικών και κοινωνική ευθύνη», τόνισε ο κ. Μώραλης, προσθέτοντας πως ο Δήμος Πειραιά θα συνεχίσει τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, επ’ ωφελεία των πολιτών που έχουν ανάγκη.
Ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά, Γιάννης Βοϊδονικόλας, σε δήλωσή του, επισήμανε ότι η γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης έχει στόχο να συμβουλεύσει και να στηρίξει πολίτες και ειδικά ευπαθείς ομάδες, οι οποίοι εξαιτίας του κορονοϊού έχουν επηρεαστεί σε ψυχολογικό επίπεδο. Επιπλέον, ο κ. Βοϊδονικόλας σημείωσε πως οφείλουμε όλοι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, προκειμένου να προστατεύσουμε την υγεία μας. Κλείνοντας, ανέφερε ότι η ΚΟΔΕΠ θα συνεχίσει να είναι δίπλα σε όλους όσοι χρήζουν υποστήριξης αυτήν τη δύσκολη περίοδο.