Γρεβενά: Πάνω από 1000 φωτιστικά LED θα τοποθετηθούν σε δρόμους και γειτονιές της πόλης

Νέο αστικό βιοκλιματικό πάρκο δημιουργείται στον Δήμο Πετρούπολης
31 Μαρτίου 2022
ΠΕΔΚΜ: Έκτακτη επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών για την κάλυψη ενεργειακού κόστους
31 Μαρτίου 2022
Show all

Γρεβενά: Πάνω από 1000 φωτιστικά LED θα τοποθετηθούν σε δρόμους και γειτονιές της πόλης

Στη ριζική ανανέωση του δικτύου οδοφωτισμού της πόλης των Γρεβενών, προχωρά η Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος, μέσω της τοποθέτησης χιλίων και πλέον σύγχρονων φωτιστικών σωμάτων τύπου LED.

Το κομβικό αυτό έργο – προϋπολογισμού 1.553.845,24€ – αναμένεται να συμβάλλει στη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της καθημερινότητας των δημοτών, προσφέροντας περισσότερο, καλύτερο και ασφαλέστερο φωτισμό.

Ειδικότερα, η αντικατάσταση των παλαιών και ενεργοβόρων λαμπτήρων αφορά μία σημαντική ζώνη παρέμβασης, η οποία περικλείεται από τις κύριες οδούς: Αγ.Αχιλλείου, 13ης Οκτωβρίου, Κ. Παλαιολόγου, Μ. Αλεξάνδρου, Κ. Ταλιαδούρη, περιλαμβάνοντας και το πανέμορφο Άλσος Θεοδωρίδη που αποτελεί τον αστικό πνεύμονα των Γρεβενών.

Η σχετική Πράξη με τίτλο “Ενεργειακή Αναβάθμιση Δικτύου Οδοφωτισμού Δήμου Γρεβενών” εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Σχέδιο Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΕΣΣΒΑΑ) που εκπόνησε o Δήμος Γρεβενών, με κύριο γνώμονα την εξοικονόμηση κρίσιμων και αναγκαίων πόρων, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και βεβαίως την ουσιαστική βελτίωση της ζωής των πολιτών.