Γ. Δασταμάνης: Απαιτούνται γενναία μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας δημόσιων κτιρίων και κατοικιών στη Δ. Μακεδονία

Κ. Μητσοτάκης: Νέο αναπτυξιακό εργαλείο με χρηματοδοτικούς πόρους για δήμους της Καρδίτσας
18 Οκτωβρίου 2022
Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες: Συνέδριο για τη μετάβαση της Δ. Ελλάδας στην κλιματική ουδετερότητα
18 Οκτωβρίου 2022
Show all

Γ. Δασταμάνης: Απαιτούνται γενναία μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας δημόσιων κτιρίων και κατοικιών στη Δ. Μακεδονία

Για τη Δυτική Μακεδονία της βίαιης απολιγνιτοποίησης, απαιτούνται γενναία μέτρα, που θα αφορούν στην εξοικονόμηση ενέργειας δημοτικών και δημοσίων κτηρίων, αλλά και κατοικιών, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην αποκλιμάκωση και αντιστροφή των επιβαρυντικών παραγόντων που ενισχύουν την κλιματική αλλαγή, τόνισε ο δήμαρχος Γρεβενών και πρόεδρος της ΠΕΔ Δ. Μακεδονίας Γιώργος Δασταμάνης στην ενημερωτική ημερίδα “Η Προσαρμογή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Κλιματική Αλλαγή” που έλαβε χώρα την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022 στην Κοζάνη, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου LIFE-IP AdaptInGR.

Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη υιοθέτησης πράσινων πολιτικών εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με την απαραίτητη στήριξη και συνεργασία της Πολιτείας.

Ο δήμαρχος Γρεβενών, αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη αλλαγής της νομοθεσίας αναφορικά με τον καθαρισμό ρεμάτων, ποταμών και οικοπέδων, «ώστε το θεσμικό πλαίσιο να είναι σύγχρονο και ευέλικτο», με την παράλληλη, όπως είπε, «δημιουργία σύγχρονων δομών εκ μέρους των δήμων και εξοπλισμού τους με σύγχρονα μέσα».

«Η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της γενιάς μας. Μια αλλαγή χωρίς προηγούμενο στην ανθρώπινη ιστορία. Και αυτό σημαίνει ότι το μέλλον πρέπει να το δημιουργήσουμε για να το ζήσουμε», δήλωσε στο τέλος ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας.