Γ. Πατούλης: Μηδενική ανοχή σε όσους μολύνουν το περιβάλλον κι επιβαρύνουν τις ζωές μας

Πιστός στις δεσμεύσεις του Συμφώνου των Δημάρχων ο Δήμος Ιλίου
3 Οκτωβρίου 2019
Α. Τζιτζικώστας: Πως θα δημιουργηθούν γέφυρες συνεργασίας Silicon Valley – ΠΚΜ
3 Οκτωβρίου 2019
Show all

Γ. Πατούλης: Μηδενική ανοχή σε όσους μολύνουν το περιβάλλον κι επιβαρύνουν τις ζωές μας

«Μηδενική ανοχή στο απαράδεκτο φαινόμενο των ανεξέλεγκτων χωματερών θα επιδείξει η Περιφέρεια Αττικής» υπογραμμίζει ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, με αφορμή ανεξέλεγκτη εναπόθεση απορριμμάτων εντός περιφραγμένου και υπό αποκατάσταση ΧΑΔΑ στη θέση “Τιπότι-Κρούδι” του Δήμου Σαρωνικού.
Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος πραγματοποίησε αυτοψία στο χώρο με εντολή τού περιφερειάρχη Αττικής, και ενώ είναι σε εξέλιξη εργολαβία του ΕΣΔΝΑ. Διαπιστώθηκε ανεξέλεγκτη είσοδος και απόθεση στερεών αποβλήτων (τεμάχια τεχνητού τάπητα και ογκώδη αντικείμενα) και αστικών αποβλήτων (οικιακά απορρίμματα, χαρτιά, πλαστικές σακούλες, κλαδέματα κ.λ.π), σε εσωτερική καύση καθώς είχαν καλυφθεί με χώμα. Επίσης παρακείμενη έκταση περίπου 10 στρεμμάτων ήταν καλυμμένη από εκτεταμένη απόθεση Αποβλήτων από Εκσκαφές, Κατασκευές και Κατεδαφίσεις (ΑΕΚΚ), χώματος και άλλων στερεών αποβλήτων.
Σε δηλώσεις του μετά την αυτοψία, ο κ. Πατούλης σημείωσε ότι στο νέο μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων που θα εφαρμοστεί άμεσα στην Αττική, «δεν έχουν θέση πρακτικές που επιβαρύνουν το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής μας» και τόνισε «Όσοι επιμένουν σε αυτές, θα μας βρίσκουν διαρκώς απέναντι. Με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών θα πάμε την Αττική μπροστά».
Με εντολή του κ. Πατούλη, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος προχώρησε άμεσα στις ενέργειες που προβλέπονται από τη νομοθεσία, προκειμένου να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα μηδενικής ανοχής απέναντι σε όσους επιβαρύνουν με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών.
Στο πλαίσιο αυτό το πόρισμα θα σταλεί στον εισαγγελέα ώστε να κινήσει τη διαδικασία απόδοσης ευθυνών. Επίσης θα κληθεί ο Δήμος Σαρωνικού εντός πέντε ημερών να δώσει εξηγήσεις, ενώ θα ζητηθεί και η συνδρομή της Αστυνομίας, για τη φύλαξη του χώρου.